Ciocan: 194 de infracţiuni sesizate duminică, în timpul procesului de votare

Comisarul Christian Ciocan, reprezentantul Ministerului de Interne, a declarat, luni, că au fost sesizate 194 de infracţiuni în timpul procesului de votare, cele mai multe fiind înregistrate în Dâmboviţa, Teleorman, Vrancea şi Galaţi.

11 afișări
Imaginea articolului Ciocan: 194 de infracţiuni sesizate duminică, în timpul procesului de votare

Comisarul Christian Ciocan, reprezentantul Ministerului de Interne (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ciocan a adăugat că au fost emise două ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru o persoană din Săcele, judeţul Braşov, pentru intenţia de vot multiplu, şi pentru alta din judeşul Argeş, comuna Ştefăneşti, pentru oferirea de bunuri alegătorilor în scopul de a vota un anume candidat.

Duminică au fost aplicate 269 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 208.870 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în Dâmboviţa - 29, Teleorman - 16, Vrancea şi Galaţi - câte 12.

Cele mai multe persoane cercetate sunt din Dâmboviţa (35), Teleorman (20) şi Galaţi (12), a mai spus Ciocan. Acesta a precizat că cele mai multe contravenţii au fost semnalate în Satu Mare - 46, Dolj - 21 şi Bucureşti - 18.

Nu au fost semnalate nereguli în Arad, Bistriţa, Caraş-Severin, Ialomiţa, Vâlcea, Botoşani şi Sălaj.

În comuna Ştefăneşti din judeţul Argeş, viceprimarul Ioan Mihalcea era căutat de poliţişti, duminică seara pentru a da explicaţii în legătură cu împărţirea unor pachete votanţilor în cursul serii de sâmbătă. Un bărbat care l-ar fi găzduit pe Mihalcea în timp ce acesta era urmărit de anchetatori a fost reţinut pentru favorizarea infractorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici