Ciocan revine şi spune că adresa la care s-au făcut percheziţii nu era greşită

Comisarul Christian Ciocan revine cu privire la adresa din localitatea Ghermăneşti, unde un echipal al Poliţiei Capitalei a făcut o percheziţie, în urmă cu o zi, şi spune că aceasta era corectă, deşi anterior susţinuse că descinderile au fost la o adresă greşită, în urma unei erori a instanţei.

49 afișări
Imaginea articolului Ciocan revine şi spune că adresa la care s-au făcut percheziţii nu era greşită

Ciocan revine şi spune că adresa la care s-au făcut percheziţii în Ilfov nu era greşită (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii au ajuns la adresa la care trebuia să ajungă, respectiv cea care era trecută în mandatul de percheziţie emis de Tribunalul Bucureşti.

Astfel, deşi proprietarul locuinţei a spus că poliţiştii greşiseră adresa, existând indicii că acest lucru se întâmplase, într-adevăr, aceea era adresa la care trebuia efectuată percheziţia, iar poliţiştii au făcut cercetările necesare pentru a-l găsi pe urmăritul "Balint".

Ciocan a precizat că familia care locuieşte acolo are dreptul să-şi exprime nemulţumirea şi poate să sesizeze Parchetul Tribunalului Bucureşti în legătură cu acest lucru.

Christian Ciocan declarase, tot miercuri, că o echipă de intervenţie a Poliţiei Capitalei a descins, în urmă cu o zi, la o adresă greşită din Ghermăneşti, judeţul Ilfov, după ce Tribunalul Bucureşti a trecut datele eronate în autorizaţia de percheziţie.

Incidentul s-ar fi petrecut marţi, la ora 6.00, când poliţiştii şi mascaţii au intrat în casa familiei Georgescu, potrivit unui articol apărut pe site-ul www.cotidianul.ro.

Proprietarul casei a declarat, pentru Cotidianul, că poliţiştii au deschis poarta şi au spart geamurile casei, moment în care fiul său, de 15 ani, a început să ţipe. Bărbatul şi soţia sa au coborât în fugă în livingul casei, unde au văzut cum minorul era pus la pământ de un mascat, care îi ţinea o armă la ceafă.

La studierea mandatului de percheziţie, poliţiştii şi-au dat seama că au greşit adresa, spunându-i proprietarului că îl căutau pe un urmărit general, pe nume "Balint".

Ciocan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că echipa de intervenţie făcea parte din poliţia judiciară şi că a acţionat în baza unui mandat emis de instanţă, sub coordonarea unui procuror. Ciocan a precizat că poliţiştii nu aveau cum să ştie că adresa era notată greşit, pentru că aşa fusese trecută în mandatul de percheziţie emis de Tribunalul Bucureşti.

Comisarul a mai spus că a vorbit cu proprietarul casei şi i-a explicat ce trebuie să facă pentru a sesiza autorităţile cu privire la incident. Astfel, acesta din urmă trebuie să ceară procurorului de caz demararea unei anchete, putând sesiza şi şeful Poliţiei Capitalei, însă acesta mai mult ca sigur ar trebui să-şi decline competenţa pentru că ancheta este coordonată de Parchet.

În ceea ce priveşte persoana căutată, identificată drept "Balint", Ciocan a spus că echipa de intervenţie a reuşit să ducă percheziţia la bun sfârşit, însă cercetările continuă pentru a-l găsi pe urmărit.

Fiul lui Nuţu Cămătaru, Ionel Balint, este acuzat că, în 19 septembrie, l-ar fi înjunghiat pe Naca Marian, în vârstă de 41 de ani, într-un club bucureştean, din Bulevardul Ştefan cel Mare. Proprietarul clubului este Ilie Petre, zis "Vivi".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici