Ciolacu: E gest de normalitate că managerul spitalului din Botoşani a fost demis

Premierul cere măsuri şi proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

114 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: E gest de normalitate că managerul spitalului din Botoşani a fost demis

Ciolacu: E gest de normalitate că managerul spitalului din Botoşani a fost demis

„Am văzut o asumare clară la Botoşani acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital în loc să salveze vieţi. Este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis de conducerea Consiliului Judeţean. Însă dincolo de asta, trebuie să existe măsuri şi proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Este absolut inadmisibil ca în spitalele în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijenţă şi nepăsare”, spune Marcel Ciolacu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani, unde o tânără de 26 de ani, însărcinată, a murit pentru că nu a fost operată la timp, a fost demis de conducerea Consiliului Judeţean, care are în administrare unitatea medicală. În continuare se cere demisia medicului curant şi a celui de gardă.

Presa locală din Botoşani a scris că tânăra de 26 de ani, gravidă în 3 luni, dar a cărei sarcină de oprise din evoluţie, i-a implorat pe medici până în ultima clipă să o opereze, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mesajele din telefonul său dovedesc că tânăra a cărei sarcină se oprise din evoluţie, le-a scris atât medicului curant, cât şi celui de gardă, însă nu a primit ajutor, deşi era internată în spital. Astfel, la ora 3:16, tânăra i-a trimis medicului curant mesajul: „Buna seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săpt. Am venit la Maternitate cu dureri mari de burtă şi sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluţie. Credeţi că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naştere. Vă rog din suflet”. Nu a primit niciun răspuns.

După o oră, la 4:17, tânăra a trimis un mesaj medicului de gardă. „Sunt Ivanov Alexandra. Credeţi că-mi puteţi face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet, simt că o iau razna”. Nici acest mesaj nu a avut răspuns.

Potrivit monitorulbt.ro, la ora 7:30 Alexandra a intrat în şoc, iar la ora 8.20 a fost declarat decesul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici