Ciolacu: Primele cantităţi de gaze din Marea Neagră ar urma să fie extrase în anul 2027

Premierul Marcel Ciolacu a salutat, vineri, intrarea în faza de dezvoltare a celui mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre, Neptun Deep, şi a anunţat că primele cantităţi de gaze ar urma să fie extrase în 2027.

223 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Primele cantităţi de gaze din Marea Neagră ar urma să fie extrase în anul 2027

Ciolacu: Primele cantităţi de gaze din Marea Neagră ar urma să fie extrase în anul 2027

Şeful Guvernului susţine că planul de dezvoltare a zăcămintelor Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep a fost confirmat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, OMV Petrom şi Romgaz vor investi până la 4 miliarde de euro, în această etapă de dezvoltare a proiectului, care va genera o producţie de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Primele cantităţi de gaze din Marea Neagră ar urma să fie extrase în anul 2027, susţine premierul.

„Acest proiect strategic pentru România va contribui la securitatea energetică ţării. România va deveni astfel cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană”, a afirmat prim-ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici