Cioroianu: Amprentarea romilor din Italia este discriminatorie şi fără rezultat

Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu şi europarlamentarul Cristian Buşoi au declarat vineri, că amprentarea romilor din Italia este discriminatorie, că nu va avea niciun rezultat, şi că se îndoiesc că "amprentarea cetăţenilor italieni se va realiza vreodată".

21 afișări
Imaginea articolului Cioroianu: Amprentarea romilor din Italia este discriminatorie şi fără rezultat

Cioroianu: Amprentarea romilor din Italia este discriminatorie şi fără rezultat (Imagine: Mediafax Foto)

"Membrii grupului ALDE, din Parlamentul European, au susţinut o rezoluţie prin care au arătat că amprentarea romilor este discriminatorie. Este o situaţie inacceptabilă care vine să aprofundeze atmosfera generală din Italia. Cred că situaţia a fost exacerbată de reacţiile politice şi presa din Italia. Cred că Guvernul lui Berlusconi ar trebui să înceteze cu aceste măsuri şi să încerce să integreze aceşti romi", a spus vicepreşedintele PNL Timiş, europarlamentarul Cristian Buşoi.

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Adrian Cioroianu, a declarat, la rândul său, că are îndolieli în privinţa efectelor pozitive ale amprentării romilor, dar şi asupra intenţiilor autorităţilor italiene de a amprenta toată populaţia din Italia.

"Am îndoieli că amprentarea va avea vreun rezultat, dar şi că amprentarea cetăţenilor italieni in corpore se va realiza vreodată", a afirmat Cioroianu.

Cei doi lideri PNL Timiş mai critică şi faptul că liderii altor partide din România, membre ale unor grupuri din Parlamentul European, nu au luat atitudine faţă de măsurile discriminatorii aplicate în Italia cetăţenilor români de etnie romă.

Ministrul italian Roberto Maroni, membru al Ligii Nordului, mişcare populistă şi xenofobă, a anunţat la 26 iunie trimiterea forţelor de ordine în taberele de nomazi pentru prelevarea amprentelor tuturor locuitorilor, adulţi şi copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici