Circul Globus din Capitală şi-a schimbat denumirea

Consilierii generali au aprobat, miercuri, schimbarea denumirii Circului Globus din Capitală în Circ &Variete Globus pentru ca instituţia să poată organiza spectacole de repertoriu, precum şi noua organigramă prin care numărul posturilor a fost suplimentat cu 129.

541 afișări
Imaginea articolului Circul Globus din Capitală şi-a schimbat denumirea

Circul Globus din Capitală şi-a schimbat denumirea (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, Circul "Globus" a solicitat schimbarea denumirii în Circ &Variete Globus, încadrarea sa în categoria instituţiilor de spectacole de repertoriu, precum şi aprobarea unei noi structuri cu 373 de posturi, din care 26 de conducere, faţă de 244 de posturi, din care 16 de conducere, cât avea iniţial.

În expunerea de motive se precizează că, în conformitate cu prevederile articolului 5, alineatul 2 din OG 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, instituţia îndeplineşte condiţiile pentru a fi încadrată la categoria spectacolelor de repertoriu după schimbarea denumirii.

De asemenea, este specificat faptul că propunerea de aprobare a unei noi structuri organizatorice şi un nou număr de posturi are în vedere "necesitatea creării unui cadru organizatoric eficient şi obiectiv pentru îndeplinirea obiectului de activitate şi care să răspundă cerinţelor legislaţiei în vigoare".

Astfel, după noile modificări, Circul va putea găzdui spectacole sau concerte şi va putea desfăşura activităţi de impresariat artistic, încadrate la capitolul "spectacole de repertoriu".

Circul este un serviciu public de cultură organizat ca instituţie publică de cultură a Municipiului Bucureşti, cu personalitate juridică, finanţat din bugetul Capitalei şi din venituri proprii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici