Circulaţia pe DN 10 Buzău - Braşov, blocată din nou de o alunecare de teren

Circulaţia pe Drumul Naţional 10 Buzău - Braşov, la ieşirea din oraşul Pătârlagele spre Nehoiu, a fost blocată, duminică seară, în jurul orei 22.30, după ce noaptea trecută traficul fusese închis din cauza unei alunecări de teren de mari proporţii şi reluat pe un sens duminică dimineaţă.

221 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe DN 10 Buzău - Braşov, blocată din nou de o alunecare de teren

Circulaţia pe DN 10 Buzău - Braşov, blocată din nou din cauza unei alunecări de teren (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit IPJ Buzău, DN 10 Buzău - Braşov a devenit impracticabil duminică seară, din cauza unei alunecări de teren mai vechi care s-a reactivat zilele acestea, ca urmare a dezgheţului şi a ploilor.

Circulaţia pe şoseaua care leagă Buzăul de Braşov a fost închisă după ce pe carosabil s-a scurs o cantitate importantă de aluviuni de pe versantul situat pe marginea drumului.

Alunecarea de teren care a dus la închiderea DN 10 este pe punctul de a afecta şi circulaţia feroviară, la aproximativ doi-trei metri de şosea aflându-se o cale ferată.

Şoferii care vor să ajungă la Braşov au la dispoziţie o dată cu închiderea DN 10 o rută ocolitoare prin Cislău şi Vălenii de Munte.

Traficul pe DN 10 Buzău - Braşov, la kilometrul 56+500, a fost blocat şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, până duminică dimineaţă, în jurul orei 9.00, când circulaţia a fost reluată pe un singur sens de mers.

Din cauza aceleiaşi alunecări de teren, autorităţile au închis şoseaua, iar două utilaje cu două camioane au intervenit în zonă pentru degajarea drumului de tonele de aluviuni care s-au scurs de pe versantul care a luat-o la vale.

În judetul Buzău, în ultimele zile s-au produs numeroase alunecări de teren ca urmare a dezghetului şi a precipitaţiilor înregistrate, cele mai afectate localităţi fiind Cozieni, Colţi, Brăieşti şi Chilii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici