Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene, blocată din cauza zăpezii sau gheţii

Circulaţia rutieră pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Vaslui, Vrancea, Neamţ, Galaţi, Covasna, Harghita, Braşov şi Argeş este blocată sau restricţionată din cauza zăpezii sau a gheţii, potrivit Centrului Infotrafic.

3 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene, blocată din cauza zăpezii sau gheţii

Circulaţia pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene, blocată din cauza zăpezii sau gheţii

În judeţul Vaslui, circulaţia este întreruptă pe DN24A Zorleni - Popeni - Epureni - Murgeni, din cauza maşinilor neechipate de iarnă, care patinează, în zonă intervenind lucrătorii de la drumuri. Totodată, este blocată sau restricţionată circulaţia pe drumurile judeţene DJ242C (Docăneasa - Vinderei), DJ245A (Fundu Văii - Bogdana), DJ244 (Murgeni - Măluşteni), DJ284 (Arsura - Ghermăneşti - Fundătura - Păhneşti - Duda) şi drumul comunal de pe raza localităţii Banca.

În judeţul Covasna, circulaţia este blocată sau restricţionată pe DN2D, pe tronsonul Ojdula - Lepşa (judeţul Vrancea), pe porţiunea neasfaltată, şi pe DN13E Zagon - Barcani, care este înzăpezit pe o distanţă de 10 kilometri, drumul fiind neasfaltat.

În judeţul Harghita, pe DN12D Lunca de Sus - Miercurea Ciuc, în zona Ghimeş, a fost restricţionată circulaţia maşinilor de peste 7,5 tone până la ora 12.00.

În judeţul Neamţ, în zona localităţii Petru Vodă se circulă greu din cauza autovehiculelor grele neechipate cu lanţuri antiderapante. drumarii au reuşit degajarea unui sens pe DJ157H Girov - Dăneşti şi pe DJ208G Hanu Ancuţei (DN2) - Războieni - Girov - Piatra Neamţ.

În judeţul Vrancea, pe DN2M s-a degajat de zăpadă doar un sens de mers şi se acţionează pe celălalt. Circulaţia rutieră este blocată sau restricţionată pe drumurile judeţene DJ205 (Panciu - Moviliţa), DJ205E (Tulnici - Păuleşti), DJ205L (Păuleşti - Vrâncioaia) şi DJ205D (Coteşti - Poiana Cristei).

În judeţul Braşov, pe DN12, în zona Pădurea Bogăţii, se circulă cu dificultate din cauza autovehiculelor grele neechipate cu lanţuri antiderapante.

În judeţul Argeş, pe DJ703 Căţeasca - Leordeni, care leagă autostrada A1 Bucureşti - Piteşti de DN7, pe o porţiune de cinci kilometri s-a format polei şi se acţionează cu material antiderapant.

În judeţul Galaţi, este blocată circulaţia pe DJ251B (Bălăbăneşti - Cerţeşti), pe DJ242H (Bălăbăneşti - Jorăşti).

În judeţul Harghita, pe DN 12 A instituindu-se restricţii pentru maşinile de mare tonaj.

Pe toate drumurile blocate din cauza zăpezii se acţionează cu utilaje de deszăpezire.

Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzisă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Poliţiştii recomandă şoferilor să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum, să păstreze o distanţă mai mare în mers şi că circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de kilometri pe oră în localităţi şi 50 în afara lor pe drumurile acoperite cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici