Circulaţia pe Transfăgărăşan a fost reluată

Circulaţia pe Transfăgărăşan, închisă luni între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă din cauza zăpezii, a fost reluată joi, dar traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă şi există riscul producerii de avalanşe, întrucât grămezile de zăpadă de pe marginea drumului, de peste un metru, pot aluneca.

194 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe Transfăgărăşan a fost reluată

Circulaţia pe Transfăgărăşan a fost reluată (Imagine: Mediafax Foto)

Traficul rutier pe tronsonul menţionat, închis luni, a fost reluat după ce angajaţii de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADN) au reuşit să cureţe zăpada de pe şosea.

Potrivit reprezentanţilor CNADN, pe marginea drumului s-au strâns adevăraţi "munţi de zăpadă" care depăşesc un metru înălţime şi care pot aluneca, din cauza încălzirii vremii.

Potrivit meteorologilor sibieni, deja în zona Bâlea s-au produs câteva avalanşe de mici dimensiuni şi există în continuare risc însemnat.

La staţia meteo de la Bâlea se înregistrau, joi, înainte de prânz, 45 de centimetri de zăpadă şi 2 grade Celsius. Meteorologii spun că în zilele următoare temperaturile maxime vor atinge 7, 8 grade şi s-ar putea ca zăpada să se topească aproape de tot.

Circulaţia pe Transfăgărăşan (Drumul Daţional 7C) a fost închisă, luni, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, din cauza ninsorii, stratul de zăpadă depăşind în unele zone 50 de centimetri pe partea carosabilă, informa Infotrafic.

Meteorologii de la staţia Bâlea au înregistrat 60 de centimetri de zăpadă şi s-a acţionat pentru curăţarea zăpezii de pe şosea.

În perioada în care sectorul menţionat a fost închis traficului rutier, de la Bâlea Lac se putea ajunge la Bâlea Cascadă cu telecabina.

În mod oficial, Transfăgărăşanul se închide la 1 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici