Circulaţia pe Transfăgărăşan, reluată pe un sens

Traficul pe DN 7C, Transfăgărăşan, închis, luni dimineaţă, în zona Cheilor Argeşului, a fost reluat, la orele prânzului, pe un sens de circulaţie, în zona kilometrului 60, după ce şoseaua a fost curăţată de aluviuni.

3039 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe Transfăgărăşan, reluată pe un sens

Circulaţia pe Transfăgărăşan, reluată pe un sens (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Dumitru Teodorescu, şeful Districtului de Drumuri Naţionale Căpăţâneni, sensul de mers spre Barajul Vidraru a fost eliberat, iar circulaţia în zonă se va desfăşura intermitent, pe o bandă, până la curăţarea completă a şoselei.

"În sprijinul nostru au intervenit şi drumarii de la Piscu Negru, cu un utilaj de mari dimensiuni, iar operaţiunile sunt îngreunate în continuare de faptul că mai multe stânci de mari dimensiuni au rămas suspendate deasupra grămezii de bolovani de pe şosea şi se pot desprinde în orice moment. Este o operaţiune periculoasă şi estimez că drumul va fi complet curăţat în cursul zilei de mâine (marţi-n.r.)", a declarat Dumitru Teodorescu, şeful districtului de Drumuri Naţionale Căpăţâneni, judeţul Argeş.

Teodorescu a mai precizat că Transfăgărăşanul a fost închis oficial circulaţiei între kilometrii 104 şi 130 de la 1 noiembrie, iar accesul auto dinspre Curtea de Argeş este permis în continuare până în zona Piscu Negru.

Transfăgărăşanul a fost blocat, luni dimineaţă, în localitatea Arefu, din apropierea Cheilor Argeşului, din cauza căderilor de pietre şi de copaci de mici dimensiuni pe carosabil. Blocajul s-a produs la kilometrul 60 + 200, unde au căzut pietre şi copaci de dimensiuni mici pe toată lăţimea carosabilului, pe o distanţă de aproximativ 40 de metri, ca urmare a ploilor din ultimele ore, care au provocat dislocarea bolovanilor şi a pietrişului de pe munte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici