Circulaţia vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, interzisă în 9 judeţe până la ora 20.00

Autorităţile au interzis luni circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile din judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Ilfov, Prahova şi Vrancea.

198 afișări
Imaginea articolului Circulaţia vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, interzisă în 9 judeţe până la ora 20.00

Circulaţia vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, interzisă în 9 judeţe până la ora 20.00 (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, până la ora 20.00, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, împreună cu Direcţia Rutieră, a interzis circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile din următoarele judeţe: Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Ilfov, Prahova şi Vrancea", se arată într-un comunicat de luni al Poliţiei Române.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă); dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol), solicitându-le să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni, la ora 20.00, pentru Bucureşti şi nouă judeţe. Potrivit avertizării de cod portocaliu, de duminică, ora 12.00, până luni, ora 20.00, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici