Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din Bistriţa-Năsăud

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Bistriţa-Năsăud, în special din zona de munte, unde stratul de zăpadă măsoară aproape o jumătate de metru.

27 afișări
Imaginea articolului Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din Bistriţa-Năsăud

Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din Bistriţa-Năsăud (Imagine: Mediafax Foto)

În noaptea de duminică spre luni, şoferii care au circulat pe DN 17 prin Pasul Tihuţa au putut trece prin zona de munte fără probleme, potrivit şefului Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita.

"După ce am deblocat drumul, în jurul orei 16.00, nu au mai fost probleme atât de grave. S-a circulat însă foarte greu din cauza viscolului, în anumite momente vizibilitatea între kilometrii 108 şi 116 fiind zero. Acum se circulă bine, deşi la vârf încă mai suflă vântul cu putere", a declarat Slavita, luni dimineaţă.

Potrivit sursei citate, 15 utilaje de deszăpezire au mers toată noaptea prin Pasul Tihuţa, aruncând pe şosea peste două sute de tone de material antiderapant.

În condiţii de iarnă se mai circulă pe DN 17C, drumul care leagă Bistriţa-Năsăud de Maramureş, unde, de asemenea, a nins abundent, stratul de zăpadă depăşind 25 de centimetri în localitatea Romuli, situată la graniţa cu Maramureş. Şi aici utilajele de deszăpezire au intervenit.

Condiţii grele de drum au avut şi şoferii care au traversat DN 17D de al Sângeorz-Băi la Valea Mare, unde zăpada măsoară peste 40 de centimetri. Drumul nu a fost însă blocat.

Potrivit dispecerului de serviciu de la Sistemul de Gospodărirea Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai gros strat de zăpadă, de 41 de centimetri, este la Valea Mare, urmat de Piatra Fântânele, cu 37 de centimetri, Anieş - cu 35 de centimetri, Romuli - 26 de centimetri, Poiana Ilvei - 25 de centimetri şi Lunca Ilvei - 21 de centimetri.

Cel mai mult a nins la Poiana Ilvei şi Romuli, iar cea mai scăzută temperatură, de minus nouă grade Celsius, s-a înregistrat la Piatra Fântânele în Pasul Tihuţa.

Pasul Tihuţa, care asigură trecerea între Transilvania şi Moldova, fiind cea mai importantă cale de acces spre nordul Moldovei, a fost blocat, duminică după-amiază, din cauza viscolului.

Două tiruri care au derapat, duminică la prânz, şi au ajuns de-a latul şoselei, blocând drumul, au fost tractate cu utilaje, dar ulterior şoferii care intenţionau să traverseze zona au fost opriţi de Poliţie la baza muntelui, la Valea Străjii, în Bistriţa-Năsăud şi la Poiana Ştampei, în Suceava, întrucât în zonă era viscol.

Circulaţia rutieră pe DN 17, în Pasul Tihuţa a fost reluată în totalitate, duminică, în jurul orei 16.00, când a fost permis şi accesul maşinilor de mare tonaj, după ce doar autoturismele fuseseră lăsate să tranziteze zona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici