Circulaţie îngreunată de zăpadă în întreg judeţul Braşov

Circulaţia rutieră se desfăşoară, sâmbătă, în condiţii dificile în întreg judeţul Braşov, din cauza zăpezii, în special în zona Predeal - Timişul de Sus, echipele de deszăpezire intervenind pentru curăţarea carosabilului.

16 afișări
Imaginea articolului Circulaţie îngreunată de zăpadă în întreg judeţul Braşov

Circulaţie îngreunată de zăpadă în întreg judeţul Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

Echipele de deszăpezire intervin de sâmbătă dimineaţă atât pe drumurile din judeţ, cât şi în municipiul Braşov, potrivit prefectului Emil Niţă.

"Se circulă în condiţii grele de iarnă, dar nu s-au înregistrat incidente majore, cu excepţia unei tamponări la Şercaia, de dimineaţă, când a fost blocat drumul pentru scurt timp. Acum se circulă normal, dar este bine că în general oamenii au ştiut să îşi echipeze maşinile pentru iarnă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prefectul judeţului Braşov.

Potrivit acestuia, firmele de deszăpezire au intervenit cu material antiderapant, precum nisip, pietriş sau sare, până la ora 12.00 fiind folosite aproximativ 170 de tone de material antiderapant.

Şi în municipiul Braşov se circulă extrem de greu din cauza ninsorii, cu viteză de 20-30 de kilometri la oră.

Firmele de deszăpezire au acţionat în permanenţă pe drumul spre Poiana Braşov, cu patru utilaje, iar în municipiu se intervine cu peste 30 de maşini, potrivit unui comunicat al Primăriei Braşov.

"Având în vedere ninsoarea abundentă, am solicitat firmei de deszăpezire să suplimenteze numărul de maşini, astfel că în următoarele ore vor mai fi utilizate încă şase sau şapte utilaje. Străzile prioritare au fost cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, pasajele rutiere, ocolitoarea şi cartierele mai înalte din oraş, precum Schei, zona Dobrogeanu Gherea şi zona Dealul Cetăţii", se menţionează în comunicatul semnat de Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Conform surselor citate, Primăria Braşov îi avertizează pe şoferi să evite folosirea autovehiculelor care nu sunt echipate corespunzător pentru zăpadă, cu lanţuri şi cauciucuri de iarnă, deoarece cele mai multe blocaje în trafic se produc din cauza maşinilor neechipate corespunzător, inclusiv a celor de mare tonaj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici