Circulaţie îngreunată de zăpadă şi viscol pe DN 67 C

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 67 C, în zona staţiunii Rânca din judeţul Gorj se desfăşura cu dificultate, vineri dimineaţa, din cauza zăpezii viscolite, stratul de zăpadă de pe şosea măsurând între trei şi cinci centimetri.

18 afișări
Imaginea articolului Circulaţie îngreunată de zăpadă şi viscol pe DN 67 C

Circulaţie îngreunată de zăpadă şi viscol pe DN 67 C

O porţiune de câţiva kilometri de pe DN 67C, care face legătura între Rânca şi Novaci, este acoperită cu zăpadă, după ce a nins, iar în cursul nopţii de joi spre vineri vântul a suflat cu putere.

Conform şefului Poliţiei Novaci, comisar Ion Cir, un echipaj de poliţişti se află la baza muntelui şi le solicită şoferilor să îşi echipeze maşinile cu lanţuri pentru a putea urca la Rânca. Maşinile cu tracţiune integrală sunt singurele care au acces pe munte fără lanţuri, întrucât zăpada de pe carosabil nu pune probleme pentru acestea, a spus sursa citată.

"Problemele nu sunt deosebite, dar, pentru a preveni eventuale incidente în trafic, le solicităm şoferilor care nu au maşini 4X4 să şi le doteze cu lanţuri. Mai sunt cei care nu au suficientă experienţă şi care, dacă derapează puţin, pentru câteva minute, dau peste cap restul circulaţiei", a menţionat Cir.

Trei echipaje ale drumarilor au intervenit, vineri dimineaţa, pentru a curăţa carosabilul, după ce vântul a scăzut în intensitate.

Autorităţile se aşteaptă ca începând de vineri după-amiază numărul celor care vin la Rânca să crească semnificativ, sute de turişti petrecându-şi week-end-urile în staţiunea din Munţii Parâng.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici