Circulaţie restricţionată în Piaţa Unirii: Două tasări pun în pericol traficul de suprafaţă

Având în vedere aceste aspecte, Brigada Rutieră solicită şoferilor „să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri”.

213 afișări
Imaginea articolului Circulaţie restricţionată în Piaţa Unirii: Două tasări pun în pericol traficul de suprafaţă

„În vederea refacerii sistemului rutier pe segmentele deteriorate din zona Piaţa Unirii, începând cu această oră, se va restricţiona traficul rutier pe banda III, la intersecţia dintre Str. Halelor şi Splaiul Independenţei, pe sensul de mers către Bd. Unirii, precum şi pe banda I a Bd I.C. Brătianu, după intersecţia cu Bd. Corneliu Coposu, pe sensul de mers către Piaţa Universităţii”, transmite Brigada Rutieră.

Circulaţia rutieră din zona Pieţei Unirii va fi restricţionată, începând de miercuri, anunţă Primăria Sectorului 4: „Două tasări ale sistemului rutier pun în pericol traficul de suprafaţă”.

„Măsura a fost implementată prin semnalizare cu balize în regim de urgenţă după ce, în urma vizitelor în teren efectuate de specialişti, în zonele mai sus menţionate, au fost evidenţiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planşeului Unirii şi a pasajului rutier Unirii. În perioada imediat următoare, ambele zone în care au fost identificate tasările vor fi verificate de experţi, care au misiunea de a afla care sunt cauzele ce au generat această situaţie, precum şi de a găsi cele mai potrivite soluţii pentru remedierea deficienţelor în cel mai scurt timp posibil. Având în vedere situaţia mai sus prezentată precum şi ultimele expertize tehnice efectuate anul trecut, care încadrează atât planşeul Unirii, cât şi pasajul rutier Unirii, în starea tehnică IV- nesatisfăcător, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a solicitat Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, restricţionarea circulaţiei rutiere în
zona aferentă Pieţei Unirii, a tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepţia mijloacelor de transport în comun şi a celor de intervenţie în situaţii de urgenţă”, anunţă Primăria Sectorului 4 al Capitalei.

Primăria Sectorului 4 transmite că Studiul de Fezabilitate pentru consolidarea/refacerea planşeului Unirii, respectiv a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat.

„În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuţiei să fie în a doua jumătate a anului 2024, aşa cum a fost prognozat iniţial”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici