Video Cisternă cu azot lichid, răsturnată pe Şoseaua de Centură a Capitalei

Traficul rutier pe Şoseaua de Centură a Capitalei, între localităţile Mogoşoaia şi Otopeni, a fost blocat, luni, aproximativ cinci ore, din cauza unei cisterne încărcate cu azot lichid care s-a răsturnat pe marginea şoselei.

226 afișări

Potrivit Poliţiei Ilfov, zona a fost închisă pe o rază de un kilometru, între Otopeni şi Mogoşoaia.

Cisterna s-a răsturnat pe marginea şoselei, într-o curbă, şi s-a lovit de un gard din beton, azotul lichid scurgându-se după ce rezervorul s-a spart.

Din primele cercetări rezultă că cisterna s-a răsturnat, în jurul orei 12.45, fără a fi intrat în coliziune cu un alt vehicul. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

Azotul lichid este produs industrial prin distilarea din aerul lichefiat şi menţine temperaturile mult sub temperatura de îngheţ a apei, fiind folosit în transportul produselor alimentare.

Potrivit pompierilor, această substanţă este incombustibilă.

Echipajele de pompieri au intervent cu apă, iar în zonă nu a existat pericol de explozie sau poluare.

Garda de Mediu: Cisterna nu prezintă pericol de poluare sau explozie

Specialiştii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au ajuns la locul accidentului la aproximativ o oră de la momentul la care acesta s-a produs. Din primele informaţii legate de natura substanţei transportate, aceştia au stabilit că nu există niciun pericol de explozie sau de poluare.

"Nu sunt probleme de niciun fel, nici de explozie nici de o posibilă poluare", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii GNM.

Cisterna a fost ridicată cu ajutorul unei macarale, iar traficul rutier a fost reluat în zonă în jurul orei 18.00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Ilfov, vina pentru producerea accidentului aparţine şoferului cisternei, care a pierdut controlul maşinii, firma la care acesta lucrează neavând nicio responsabilitate.

Şoferul cisternei a fost amendat cu 300 de lei, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Elena Bucur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici