Cisternă cu încărcătură periculoasă, răsturnată în Olt. Circulaţia, restricţionată/ Garda de Mediu, la faţa locului| FOTO

O cisternă care transportă substanţe periculoase s-a răsturnat, vineri, peste separatorul de sens din beton de pe drumul E 574, în judetul Olt, în zona pădurii Saru. Autorităţile au trimis autospeciala pentru protecţie chimică, deoarece în contact cu apa, reacţia poate fi pericoloasă.

856 afișări
Imaginea articolului Cisternă cu încărcătură periculoasă, răsturnată în Olt. Circulaţia, restricţionată/ Garda de Mediu, la faţa locului| FOTO

Cistrenă cu încărcătură periculoasă, răsturnată în judeţul Olt. Circulaţia este restricţionată | FOTO

Reprezentanţii ISU Olt au trimis în zonă o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi o autospecială pentru protecţie chimică, biologică, radiologică şi nucleară, întrucât substanţa respectivă în contact cu apa sau alte lichide poate da oricând reacţii chimice periculoase.

Potrivit pompierilor, cisterna este încărcată cu o substanţă organică corozivă care s-a scurs pe carosabil, şi în contact cu alte lichide poate da diverse reacţii.

„Substanţa corozivă în contact cu apa sau alte lichide poate determina reacţii chimice. Nu este vorba doar de pericol de explozie, ci şi de reacţii care pot fi foarte dăunătoare mediului. Sunt scurgeri minore la acest moment pe carosabil. Zona este monitorizată atent. Şoferul nu este român şi nu poate comunica şi se fac demersuri pentru a lua legătura cu reprezentanţii firmei pentru a stabili exact despre ce substanţă este vorba”, a spus Dan Nedeloiu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Autocisterna a fost încărcată la OItchim şi urma să ajungă în Grecia.

Primele cercetări arată că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pierdut controlul volanului, răsturnându-se.

Circulaţia în zonă este restricţionată, şoferii fiind dirijaţi pe ruta Găneasa Osica- Sopârliţa - Pâşcoveni Balş. Poliţiştii recomandă şoferilor să folosească ruta ocololitoare pentru preîntâmpinarea unor situaţii mai grave

Echipajele prezente la faţa locului asigură măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă până la ridicarea în siguranţă a autocisternei.

Garda de Mediu a trimis o echipă la faţa locului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici