Cîţu, după întâlnirea cu activiştii de mediu bătuţi: Nu putem tolera violenţa în nicio situaţie

„E clar că nu putem lăsa lucrurile aşa, nu putem tolera violenţa în nicio situaţie”, afirmă premierul Florin Cîţu după întâlnirea de miercuri cu activiştii de mediu şi unul dintre jurnaliştii agresaţi într-o pădure din Suceava săptămâna trecută.

313 afișări
Imaginea articolului Cîţu, după întâlnirea cu activiştii de mediu bătuţi: Nu putem tolera violenţa în nicio situaţie

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Am avut în această dimineaţă o întâlnire cu activistul de mediu şi unul dintre jurnaliştii agresaţi într-o pădure din Suceava săptămâna trecută. E clar că nu putem lăsa lucrurile aşa, nu putem tolera violenţa în nicio situaţie. Autorităţile trebuie să îşi facă treaba şi să se asigure că cetăţenii români sunt în siguranţă, iar cei care greşesc trebuie să plătească”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

El relatează că, în urma discuţiei, a stabilit că SUMAL-ul, acel sistem de urmărire a lemnului tăiat, trebuie îmbunătăţit astfel încât să asigure eficienţă şi transparenţă totală.

„Prin urmare, va fi format un grup de lucru la ministerul Mediului, iar reprezentanţii ONG-urilor vor lua parte la tot procesul”, adaugă premierul.

Activiştii de mediu Tiberiu Boşutar şi Gabriel Păun şi jurnalistul Radu Mocanu au avut, miercuri, o întâlnire cu premierul Florin Cîţu.

„Un dialog există. Şi o deschidere la dialog. Acum să vedem dacă şi primim ceea ce am cerut, mai exact constituirea unui grup de lucru pe SUMAL din care să facem parte. Grupul de lucru se va ocupa pe dezvoltarea SUMAL. Aplicaţia SUMAL e foarte bună, nu e completă şi nu produce efectele aşteptate. Vrem să veni în ajutorul instituţiilor”, relatează Tiberiu Botuşar.

Un jurnalist şi un activist de mediu au fost bătuţi cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava. Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri. Ambele victime au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici