Ciucă, întâlnire cu Sinkevičius: Înverzirea sectorului energetic să ţină cont de actuala criză

Premierul Nicolae Ciucă a spus marţi, la întâlnirea cu comisarul european pentru Mediu, Oceane şi Pescuit, Virginijus Sinkevičius, că în România este o viziune în ceea ce priveşte protecţia mediului, însă este necesar ca deciziile să ţină cont şi de context.

278 afișări
Imaginea articolului Ciucă, întâlnire cu Sinkevičius: Înverzirea sectorului energetic să ţină cont de actuala criză

Ciucă, întâlnire cu Sinkevičius: Înverzirea sectorului energetic să ţină cont de actuala criză

Premierul şi comisarul european pentru mediu s-au întâlnit marţi la Palatul Victoria. Ei au convenit să continue cooperarea, astfel încât să fie asigurat un progres durabil în gestionarea dosarelor de mediu.

„A fost recunoscută nevoia unui progres rapid în implementarea de către România a măsurilor adecvate pentru creşterea calităţii aerului, închiderea depozitelor neconforme de deşeuri şi a instrumentelor de combatere a tăierilor ilegale de arbori”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul a subliniat angajamentul pentru implementarea corespunzătoare a legislaţiei europene de mediu şi implicarea în soluţionarea procedurilor de infringement în curs.

„Premierul României a confirmat că în plan naţional există o viziune integrată privind protecţia mediului, însă este necesar ca deciziile concrete să ţină cont şi de context. A exemplificat cu faptul că <înverzirea> sectorului energetic trebuie să ia în considerare actuala criză. A reamintit importanţa deosebită pe care România o acordă energiei nucleare şi gazelor naturale ca surse de energie de tranziţie”, se mai arată în comunicat.

Şeful Guvernului a subliniat rolul educaţiei şi al tinerilor în susţinerea eforturilor legate de tranziţia ecologică şi de protecţia mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici