CJ Constanţa: Scrisorile medicale arată că Nicuşor Constantinescu nu poate fi transportat în ţară

CJ Constanţa susţine că scrisorile medicale de la spitalul unde este tratat Nicuşor Constantinescu arată că acesta nu poate fi transportat în ţară şi că neefectuarea terapiei îi poate pune viaţa în pericol, actele fiind autentificate prin semnătură, ştampilă şi timbru sec de un notar din Baltimore.

364 afișări
Imaginea articolului CJ Constanţa: Scrisorile medicale arată că Nicuşor Constantinescu nu poate fi transportat în ţară

Nicuşor Constantinescu (Imagine: Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al CJ Constanţa, documentele depuse în instanţă de avocatul Marius Mocanu dovedesc care este starea medicală a lui Nicușor Constantinescu şi faptul că acesta nu poate fi transportat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Documentele au sosit în original în România, prin intermediul DHL, şi poartă semnături şi ştampile, în original, de la Spitalul Universitar John Hopkins şi sunt autentificate, prin semnătură, ştampilă şi timbru sec, de un notar din oraşul Baltimore, acolo unde este situat Spitalul Universitar John Hopkins. Conţinutul scrisorilor medicale este fără echivoc şi specifică clar că Nicuşor Constantinescu nu poate fi transportat având în vedere starea sa medicală, precum şi că neefectuarea radio-terapiei cu echipamentele Clinicii de Oncologie a Spitalului Universitar Johns Hopkins, îi pune viaţa în pericol”, se arată în comunicatul CJ Constanţa, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Consiliul Judeţean a transmis şi punctul de vedere al şefului clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins, dr. Mohamad E. Allaf, care susţine că întreruperea tratamentului pentru Nicuşor Constantinescu ar duce la anularea tuturor etapelor realizate până în prezent şi că preşedintele CJC nu poate fi transportat în România având în vedere starea sa de sănătate.

"În plus faţă de scrisoarea din data de 18.06.2014 în care am subliniat că orice întrerupere a tratamentului pacientului Constantinescu Nicuşor Daniel ar putea conduce la anularea tuturor etapelor pe care le-am parcurs până acum pentru a-i salva viaţa, prin prezenta precizez că dânsul nu poate fi transportat în România având în vedere starea sa actuală de sănătate. Echipamentele bazate pe tehnologie oncologică de ultimă generaţie ale spitalelor universitare americane şi experienţa specialiştilor americani în utilizarea acestor echipamente nu sunt comparabile cu niciunul din celelalte centre medicale din Europa sau din lume, în special România, unde acest tip de echipamente nu există, aşa cum se confirmă în raportul medical semnat şi parafat de prof.dr. Petrişor Geavlete, directorul Clinicii de Urologie al Spitalului Sf. Ioan din Bucureşti”, a transmis dr. Mohamad E. Allaf, Şeful clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins.

În 23 iunie, reprezentanţii CJ Constanţa au transmis presei scrisoarea depusă la instanţă din partea unităţii medicale unde este tratat preşedintele CJC în care se explică ce intervenţii a suferit Nicuşor Constantinescu şi care este starea sa actuală de sănătate.

"Am avut plăcerea să ofer îngrijire medicală domnului Nicuşor Daniel Constantinescu aici, la Spitalul Johns Hopkins. După cum probabil ştiţi deja, dânsul a fost diagnosticat cu cancer agresiv de prostată care a fost avansat local şi a invadat veziculele seminale pe lângă scorul 9 pe scara Gleason. După o discuţie legată de riscuri, beneficii şi alternative, dumnealui a suferit o prostatectomie radicală asistată robotic Da Vinci cu limfadenectomie pelvină în data de 12 aprilie 2014. În timpul operaţiei au fost scoase prostata, veziculele seminale şi ganglionii limfatici pelvini. Rezultatul a confirmat o formă agresivă de cancer în cazul acestui pacient tânăr. Iniţial, pacientul s-a simţit bine, dar din păcate a suferit o pierdere anastomotică vezico-ureterală pe lângă un limfocel, necesitând amplasarea prelungită a două catetere”, se arăta la începutul scrisorii semnate de către dr. Mohamad E. Allaf, Şeful clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins.

Medicul explică în continuare că Nicuşor Constantinescu trebuie supus radioterapiei, dar că această procedură nu poate fi realizată în prezent deoarece au apărut unele complicaţii.

În încheierea scrisorii, specialistul de la Spitalului Johns Hopkins avertizează că o întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale în cazul lui Nicuşor Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul făcut în recuperarea sa.

În motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, în cazul lui Nicuşor Constantinescu, se arată că o mare parte din conţinutul scrisorii medicale depuse la instanţă de Nicuşor Constantinescu se regăseşte într-un email trimis de preşedintele CJ Constanţa doctorului care a emis documentul şi a cărui semnătură "diferă izbitor faţă de cea existentă pe alte înscrisuri".

Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire naţională după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile. Având în vedere faptul Nicuşor Constantinescu nu este în ţară, ci potrivit declaraţiilor sale, se află în Statele Unite ale Americii, instanţa va emite un mandat de urmărire internaţională.

Întrebat dacă preşedintele CJ Constanţa a fost externat din Spitalul Johns Hopkins din luna mai, avocatul a spus că Nicuşor Constantinescu "se află în SUA, însă într-un aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul".

În 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Într-un alt dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în 27 mai, pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici