CNADNR: Taxa pentru podul de la Feteşti, introdusă cu acordul UE

Taxa pentru podul de la Feteşti a fost introdusă cu acordul UE, care nu a acceptat, însă, varianta emiterii unor abonamente, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron.

393 afișări
Imaginea articolului CNADNR: Taxa pentru podul de la Feteşti, introdusă cu acordul UE

CNADNR: Taxa pentru podul de la Feteşti, introdusă cu acordul UE (Imagine: Mediafax Foto)

"Despre această taxă s-a discutat şi la Uniunea Europeană, care şi-a dat acordul. Exista o posibilitate şi pentru varianta de abonamente, dar UE nu a fost de acord, aşa că am scos-o", a afirmat Tiron.

Referitor la sesizarea pe care Federaţia Operatorilor Români de Transport Rutier (FORT) a depus-o la Comisia Europeană întrucât consideră că prin introducerea taxei se încalcă tratatul cu UE, Tiron a spus că oricine are dreptul de a depune sesizări.

"E dreptul dumnealor, e punctul lor de vedere, fiecare e liber să depună sesizări. Eu nu îl contrazic pe domnul Hagiu (Augustin Hagiu, preşedintele FORT - n.r.), însă noi nu am încălcat nimic. Ordinul de ministru nu a fost dat întâmplător", a spus Tiron.

FORT a anunţat luni că depus o sesizare la Comisia Europeană întrucât consideră că prin introducerea taxei de către CNADNR se încalcă tratatul cu UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici