CNADNR vrea camere video care să depisteze maşinile fără rovinietă pe parbriz

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va introduce, anul viitor, un sistem bazat pe camere video pentru a verifica dacă autovehiculele au lipit pe parbriz abţibildul care indică plata rovinietei, a declarat, marţi, Mihai Grecu, directorul general al CNADNR.

22 afișări
Imaginea articolului CNADNR vrea camere video care să depisteze maşinile fără rovinietă pe parbriz

CNADNR vrea camere video care să depisteze vehiculele fără rovinieta lipită pe parbriz

"Trebuie să creştem controlul asupra şoferilor, pentru a nu mai exista evaziune. Vom introduce un sistem electronic de control, similar celui din Ungaria. Vom monta camere de luat vederi, care vor putea să arate dacă autovehiculul are sau nu rovinieta pe parbriz", a afirmat Grecu după un seminar pe teme de infrastructură rutieră.

Pe de altă parte, Grecu a arătat că realizarea rovinietei de o zi nu este rentabilă, în condiţiile în care necesită costuri mai mari decât valoarea taxei, iar CNADNR ia în considerare posibilitatea de a introduce rovinieta de trei sau patru zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici