CNAS va avea un nou sistem de management, după ce a accesat fonduri europene de 20 de milioane de euro

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a accesat fonduri europene în valoare de 20 milioane euro pentru dezvoltarea şi implementarea unui sistem integrat de management, peste 85% din sumă reprezentând bani nerambursabili acordaţi de Autoritatea de Management POCA.

791 afișări
Imaginea articolului CNAS va avea un nou sistem de management, după ce a accesat fonduri europene de 20 de milioane de euro

CNAS va avea un nou sistem de management, după ce a accesat fonduri europene de 20 de milioane de euro

„CNAS a semnat marţi un Contract de finanţare în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), care are ca obiectiv dezvoltarea şi implementarea unui sistem integrat de management. Acest sistem va permite elaborarea de rapoarte, analize şi studii menite să optimizeze şi să consolideze capacitatea decizională a CNAS, prin prelucrarea datelor specifice colectate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS)”, se arată într-un comunicat transmis de CNAS.

Sursa citată arată că în baza contractului, CNAS va beneficia de finanţare nerambursabilă de la Autoritatea de Management POCA pentru implementarea proiectului cu titlul „Sistem Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate”.

Valoarea totală a proiectului este de 101,98 milioane lei, din care 85,64 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Autoritatea de Management POCA.

„Prin sistemul care va fi creat în cadrul acestui proiect, datele extrase din PIAS vor fi integrate şi organizate într-un format unic de referinţă. Astfel, din PIAS vor fi generate rapoarte personalizate în vederea efectuării analizelor, studiilor şi statisticilor necesare la nivel intern sau la solicitările Ministerului Sănătăţii ori a altor instituţii precum Institutul Naţional de Statistică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică. Aceste date vor contribui la o mai bună înţelegere a nevoilor asiguraţilor, la reducerea riscurilor şi creşterea eficienţei cheltuielilor publice în sistemul de sănătate. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni”, se mai arată în comunicatul CNAS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cnas,
fonduri,
bani

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici