CNS vrea să popularizeze delimitarea administrativ-teritorială a Ţinutului Secuiesc

Comisia Permanentă a Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), întrunită, vineri, la Sfântu Gheorghe, a adoptat o hotărâre prin care va ”populariza delimitarea administrativ-teritorială a Ţinutului Secuiesc”, prin amplasarea de inscripţii "la hotare" şi organizarea de acţiuni sportive şi culturale.

198 afișări
Imaginea articolului CNS vrea să popularizeze delimitarea administrativ-teritorială a Ţinutului Secuiesc

CNS vrea să popularizeze delimitarea administrativ-teritorială a Ţinutului Secuiesc (Imagine: Kiss Edit/Mediafax Foto)

"Am adoptat o hotărâre privind demararea unei mişcări pentru a populariza şi a conştientiza delimitarea administrativ-teritorială a Ţinutului Secuiesc. Din statutul de autonomie a Consiliului Naţional Secuiesc reiese clar care sunt comunele marginale, iar delimitarea externă a acestor comune reprezintă inclusiv delimitarea Ţinutului Secuiesc”, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNS, Izsak Balazs.

Izsak a afirmat că vor fi organizate diferite acţiuni culturale şi sportive, în cadrul cărora se vor face cunoscute delimitările administrativ-teritoriale ale Ţinutului Secuiesc. Totodată, CNS vrea să amplaseze inscripţii şi simboluri "la hotare", în aşa fel încât acestea să fie cunoscute.

Potrivit preşedintelui CNS, ar fi important ca hotarele Ţinutului Secuiesc să fie "desenate” la fel şi faptic.

Izsak Balazs a adăugat că scopul acţiunii este ca hotarele să fie cunoscute, iar comunitatea locală să fie consecventă în această privinţă, întrucât "delimitarea definitivă poate să fie adoptată doar prin referendum".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici