COD GALBEN pe Dunăre între Gruia şi Zimnicea

Dunărea va fi sub atenţionare de cod galben între localităţile Gruia şi Zimnicea, sector pe care este îndiguită, din 16 până pe 23 iunie, urmând ca debitul maxim la intrarea în ţară să fie de 10.600 de metri cubi pe secundă, pe 17 iunie.

268 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN pe Dunăre între Gruia şi Zimnicea

COD GALBEN pe Dunăre între Gruia şi Zimnicea (Imagine: Ovidiu Iordache/Mediafax Foto)

Se instituie cod galben (faza I de apărare) pe Dunăre, pe sectorul Gruia - Zimnicea (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman), şi se va menţine depăşită cota de atenţie la Isaccea (judeţul Tulcea), începând cu data de 16 iunie, ora 6.00, şi până pe 23 iunie, ora 18.00, potrivit unei atenţionări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Dunărea pe sectorul aval Gruia este îndiguită, nefiind preconizată apariţia unor probleme deosebite, a precizat pentru MEDIAFAX directorul Centrului de Prognoze Hidrologice din cadrul INHGA, Marius Mătreaţă.

"Nu este o situaţie deosebită pentru Dunăre", a mai spus acesta, arătând că maximul pe care îl va atinge debitul Dunării la intrarea în ţară va fi, conform prognozei actuale, de 10.600 de metri cubi/ secundă, pe când, în aprilie, debitul a atins un maxim de 11.900 de metri cubi pe secundă, fără a apărea probleme deosebite.

Vineri, debitul Dunării la Baziaş este de 9.800 metri cubi/ secundă, sâmbătă ajunge la 10.300 metri cubi/ secundă, duminică - la 10.500 metri cubi/ secundă, luni - la 10.600 metri cubi/ secundă, pentru ca apoi să scadă în fiecare zi cu câte 100 metri cubi/ secundă, potrivit prognozei emise vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici