Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre şi în Delta Dunării, până joi

Hidrologii au emis, duminică, o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, sector aval de Cernavodă – Galaţi şi pentru Delta Dunării, valabilă până joi, la ora 16.00.

311 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre şi în Delta Dunării, până joi

Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre şi în Delta Dunării, până joi

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor menţine ȋn continuare debite şi niveluri ridicate pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Porţile de Fier), cu depăşirea fazelor de apărare.

Astfel, până joi, la ora 16.00 este cod portocaliu pe Dunăre sector aval Cernavodă – Galaţi, în judeţele Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea, precum şi ȋn Delta Dunării, judeţul Tulcea.

Potrivit hidrologilor, sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

De asemenea, până luni, la ora 16.00 este cod galben pe Dunăre sector aval Calafat – Călăraşi, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, iar până marţea viitoare, în 25 iunie, la ora 16.00 se menţine cod galben de inundaţii pe Dunăre sector aval Călăraşi şi ȋn Delta Dunării, judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici