COD PORTOCALIU pe Dunăre, începând de sâmbătă

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pe Dunăre, între Porţile de Fier şi Zimnicea, valabilă de sâmbătă, de la ora 6.00, iar pe braţele fluviului, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea a fost menţinut codul galben.

699 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU pe Dunăre, începând de sâmbătă

COD PORTOCALIU pe Dunăre, începând de sâmbătă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Codul portocaliu de inundaţii care se instituie de sâmbătă dimineaţă până în 12 aprilie, între Sucursala Hidrocentrale (SHEN) Porţile de Fier şi Zimnicea, va afecta judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Codul galben este valabil de vineri, ora 15.00 şi până în 12 aprilie, la ora 18.00, pe tot sectorul românesc al Dunării, în aval de SHEN Porţile de Fier (sector îndiguit aval Gruia) şi pe braţele Dunării, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Hidrologii au atenţionat că în perioada avertizării vor fi înregistrate creşteri de debite şi niveluri, fiind posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Daniela Rădulescu, director la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, declara că debitul Dunării a atins joi 10.200 metri cubi pe secundă, dar că este posibil să crească, fiind de aşteptat ca Dunărea să atingă la intrarea în ţară un debit de 12.000 de metri cubi pe secundă. Valoarea medie multianuală a lunii aprilie este de 7.900 metri cubi pe secundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici