Codruţa Kovesi explică de ce dosarele durează aşa de mult în România

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a comentat pentru Gândul modul în care s-a ajuns la constituirea dosarului Băhăian: "Noi aveam înregistrate la parchetele de pe lângă tribunale două tipuri de dosare. Unele pentru dispariţii de persoane şi altele pentru infracţiuni economico-financiare. Nu aveam confirmarea că între ele există o legătură. Abia săptămâna trecută, un informator ne-a furnizat datele care ne-au permis să facem legătura".

34 afișări
Imaginea articolului Codruţa Kovesi explică de ce dosarele durează aşa de mult în România

Codruţa Kovesi explică de ce dosarele durează aşa de mult în România (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat de ce durează atât de mult soluţionarea unui dosar de crimă organizată - precum Băhăian, Ciorogârla sau clanul Corduneanu - procurorul general a precizat: "Aceste grupări de crimă organizată sunt ermetice, nu primesc pe oricine în cercul lor. Este foarte greu să infiltrezi un informator în aceste condiţii. De regulă, o asemenea grupare are cel puţin 15-20 de membri, care sunt monitorizaţi, filaţi, ascultaţi etc."

Citeşte mai multe despre motivele pentru care dosarele durează aşa de mult în România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici