Codul Muncii: Salariaţii de noapte primesc un spor de 25% din salariu numai dacă lucrează astfel minimum trei ore

Salariaţii care lucrează pe timp de noapte vor beneficia de un spor de 25% din salariul de bază, dar numai dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin trei ore de noapte din timpul normal de lucru, a decis, luni, Guvernul prin Codul Muncii înaintat Parlamentului în vederea angajării răspunderii.

1682 afișări
Imaginea articolului Codul Muncii: Salariaţii de noapte primesc un spor de 25% din salariu numai dacă lucrează astfel minimum trei ore

Codul Muncii: Salariaţii de noapte primesc un spor de 25% din salariu numai dacă lucrează astfel minimum trei ore (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Documentul prevede că "salariaţii de noapte" beneficiază fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin trei ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază, fie de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin trei ore de noapte din timpul normal de lucru.

În varianta iniţială a proiectului, transmisă sindicatelor la sfârşitul săptămânii trecute, era prevăzut că salariaţii de noapte beneficiază fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin trei ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază, fie de un spor la salariu de "minimum 25% din salariul de bază pentru fiecare oră de muncă de noapte prestată".

În actualul Cod al Muncii este prevăzută acordarea unui spor de 15 procente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici