Codurile PORTOCALIU şi GALBEN, prelungite de ANM. Zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare cod portocaliu de ploi şi grindină pentru Moldova şi nord-estul Munteniei. Restul ţării este sub cod galben.

2586 afișări
Imaginea articolului Codurile PORTOCALIU şi GALBEN, prelungite de ANM. Zonele afectate

Avertizare METEO extinsă: Cod PORTOCALIU de ploi şi grindină în Moldova şi nord-estul Munteniei/ Cod GALBEN în restul ţării

Potrivit ANM, în Moldova, precum şi în nord-estul Munteniei va ploua abundent şi torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40...50 l/mp şi izolat 60...80 l/mp.

Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Avetizarea este valabilă până marţi seara, la ora 21.00.

În cea mai mare parte a ţării vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 30...50 l/mp, meteorologii emiţând cod galben în aproape toate zonele ţării.

Avertizarea cod galben este valabilă până miercuri, la ora 3.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici