Coeficienţii de salarizare la senatori şi deputaţi, ridicaţi, cei pentru premier şi miniştrii, reduşi

Coeficienţii de salarizare pentru premier, preşedinţii celor două camere parlamentare, şeful Curţii Constituţionale şi cel al Curţii de Conturi au fost uşor reduşi, în timp ce limitele pentru senatori şi deputaţi au fost ridicate, în varianta finală a legii salarizării.

77 afișări
Imaginea articolului Coeficienţii de salarizare la senatori şi deputaţi, ridicaţi, cei pentru premier şi miniştrii, reduşi

Coeficienţii de salarizare la senatori şi deputaţi, ridicaţi, cei pentru premier şi miniştrii, reduşi (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului va avea cel mai mare coeficient de salarizare, în timp ce premierul, preşedinţii celor două camere parlamentare, preşedintele Curţii Constituţionale şi cel al Curţii de Conturi vor avea un coeficient de 11,7, uşor mai mic comparativ cu ultima variantă a legii, de 11,8.

Preşedinţii comisiilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor şi liderii grupurilor parlamentare ale Senatului şi Camerei Deputaţilor vor avea 10,8 salarii minime pe economie, faţă de 11,2 salarii în vechea variantă, iar senatorilor şi deputaţilor le corespunde coeficientul 9,9, faţă de 9,6 iniţial.

Reduceri de coeficienţi au fost efectuate pentru ministrul de stat, secretarii şi chestorii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor (11 faţă de 11,4), în timp ce pentru adjunctul Avocatului Poporului a fost operată o reducere de la 11,4 la 9,70.

Primarul general al Capitalei va avea 10 salarii minime, nu 11,4 cum era prevăzut iniţial, în timp ce miniştrii, miniştrii delegaţi, secretarul general al Guvernului, consilierul prezidenţial, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului vor avea 10,8 salarii minime, nu 11,2 salarii ca în vechea variantă.

Preşedintele Consiliului Judeţean (categoria I) va avea de asemenea echivalentul a 9,75 salarii minime, nu 11,2 salarii.

Cel mai mic salariu dintre demnitarii numiţi în funcţie potrivit legii îl au secretarii generali adjuncţi la Camera Deputaţilor şi la Senat, cărora le corespunde coeficientul 7,2 (faţă de 9,1 în vechea variantă), în timp ce subsecretarul de stat de la Guvern va avea 9,6 salarii minime (9,2 salarii iniţial).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici