Coeficienţii pentru funcţiile din sistemul sanitar, nemodificaţi după diminuarea cu 25 la sută

Coeficienţii pentru funcţiile din sistemul sanitar prevăzuţi în foma finală a proiectului legii unice au rămas nemodificaţi după diminuarea cu 25 la sută din prima jumătate a lunii august, cel mai mic fiind de 1,10 pentru infirmieri şi cel mai mare pentru managerii spitalelor cu peste 400 de paturi.

118 afișări
Imaginea articolului Coeficienţii pentru funcţiile din sistemul sanitar, nemodificaţi după diminuarea cu 25 la sută

Coeficienţii pentru funcţiile din sistemul sanitar, nemodificaţi după diminuarea cu 25 la sută (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Astfel, managerul de spital cu peste 400 de paturi, ca şi managerul din Serviciile de Ambulanţă vor beneficia de minimum 6,50 salarii minime şi cel mult 6,80 salarii minime, iar directorul medical va avea între 6.15 şi 6,45 salarii minime.

În cazul managerilor spitalelor care au mai puţin de 400 de paturi, coeficienţii sunt între 6,00 şi 6,30, iar cei ai directorilor medicali şi directorii medicali din serviciile de Ambulanţă între 5,85 şi 6,20.

Asistentul şef din Serviciile de Ambulanţă, va avea între 4,40 şi 4,70 salarii minime.

În cazul personalului de specialitate medico-sanitar, medicul primar din spitale clinice judeţene de urgenţă, spitale regionale, spitale de specialitate de urgenţă, servicii de ambulanţă sau institute de medicină legală va avea între 4,20 şi 5,25 salarii minime, iar medicul primar din unităţi sanitare cu personalitate juridică, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială vor avea între 3,35 şi 4,25 salarii minime.

Diferenţe există şi între medicii specialişti, cei din spitalele mari sau cele de urgenţă având coeficineţi între 3,30 şi 4,15, iar ceilalţi între 2,90 şi 3,70.

Medicului stagiar va avea 1,90 salarii minime.

Cel mai mic coeficient din sistemul sanitar, respectiv 1,10, este atribuit infirmierelor.

De 1,20 salarii minime vor beneficia sora medicală debutantă, tehnicianul dentar debutant sau statisticianul medical.

Potrivit proiectului de lege, în situaţia în care medicul de gardă la domiciliu este solicitat pentru a acorda asistenţă medicală de urgenţă la nivelul unităţii sanitare publice şi nu poate fi contactat sau nu răspunde solicitării, acesta va fi sancţionat prin diminuarea salariului de bază individual cu 5 - 10 la sută pe o perioadă de 3 luni, în condiţiile legii.

Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" a anunţat, sâmbătă, că va declanşa un protest naţional, miercuri de la ora 9.00, în toate serviciile de ambulanţă din ţară, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de modul în care a fost negociat proiectul legii salarizării unice, cerând creşterea coeficienţilor de ierarhizare cu cel puţin un punct pentru personalul din serviciile de ambulanţă.

De asemenea, membrii Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România îşi exprimă nemulţumirea pentru modul în care au fost încadrat personalul din sectorul sanitar pe grila de salarizare şi pentru lipsa totală de dialog şi transparenţă de care a dat dovadă Ministerul Sănătăţii pe toată perioada negocierilor la Legea unică de salarizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici