Coloane de maşini pe drumurile spre litoral

Aproximativ 50 de agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa acţionează, în cursul zilei de vineri, pentru fluidizarea traficului pe drumurile spre litoral, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate în special la intrarea de pe Autostrada Soarelui pe DN 22C.

16 afișări
Imaginea articolului Coloane de maşini pe drumurile spre litoral

Coloane de maşini pe drumurile spre litoral (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul SPR Constanţa, comisarul şef Constantin Bădângă, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, vineri, la intrarea de pe Autostrada Soarelui pe DN 22C, în judeţul Constanţa, cozile de autoturisme întinzându-se pe câţiva kilometri.

"Pe DN 22C şi la terminarea Autostrăzii Soarelui s-au format ambuteiaje pe câţiva kilometri din cauza numărului mare de autovehicule, situaţie ce a apărut deoarece de pe autostradă, unde se circulă pe două benzi pe sens şi cu viteze de 130 de kilometri la oră, se intră pe DN 22C, Cernavodă - Constanţa, care are o singură bandă pe sens, iar viteza maximă legală este de 90 de kilometri la oră", a declarat comisarul şef Constantin Bădângă.

De asemenea, cozi de maşini se înregistrează şi pe DN 39, la ieşirea din Constanţa spre Eforie.

El a precizat că în această perioadă pe DN 22C Cernavodă - Constanţa acţionează 25 de agenţi de circulaţie, cu trei motociclete şi patru autoturisme de intervenţie. De asemenea, alţi 11 agenţi, cu două autoturisme şi patru motociclete, sunt prezenţi pe DN 39 Constanţa - Mangalia, iar pe DN 2A acţionează şapte agenţi, cu două autoturisme.

"Pe aceleaşi tronsoane sunt prezente şi mai multe echipaje cu aparate radar, dar din cauza aglomeraţiei nu se pune problema unor şoferi vitezomani. Principala noastră preocupare în aceste momente este fluidizarea traficului către staţiunile de pe litoral", a mai afirmat sursa citată.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, din cauza aglomeraţiei de pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, cauzată, pe de-o parte de câteva tamponări care s-au produs în cursul dimineţii, iar pe de altă parte de efectul de pâlnie creat la ieşirea de pe autostradă, pe DN 22C Cernavodă - Basarabi, Poliţia Rutieră a luat măsura devierii traficului de la ieşirea de pe autostradă pe ruta DJ 223 - Cochirleni - Ion Corvin - DN3 - Deleni - Şipote - Negru Vodă - Mangalia.

Mai multe echipaje de poliţie, între care două ale Direcţiei Rutiere din IGPR, sunt prezente la faţa locului şi acţionează pentru fluidizarea traficului. De asemenea, şoferilor care doresc să ajungă pe litoral li se recomandă ca rute alternative: DN 2 Bucureşti - Urziceni, DN 2A Slobozia - Hârşova - Constanţa, DN 3 Bucureşti - Fundulea - Lehliu, DN 3A Drajna - Feteşti, DN 3B - Chirana (intersecţie cu DN 2A).

Vineri la prânz, în staţiunile de pe litoral sunt cazaţi, oficial, aproximativ 140.000 de turişti, cărora li se adaugă alte persoane care au ales să se cazeze la persoane particulare sau în campinguri, potrivit preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Corina Martin. Ea a estimat că numărul celor care vor ajunge în acest week-end pe litoral ar putea trece de 160.000 de persoane, depăşind astfel recordul de turişti care s-au aflat pe litoral în ultimul week-end al lunii iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici