Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa se întâlneşte joi cu ministrul român al Apărării

Generalul Philip M. Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), se va întâlni, joi dimineaţă, la MApN, cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, cu care va discuta despre contribuţia României la ISAF, viitoarea misiune Resolute Support din Afganistan şi proiectele Smart Defence.

120 afișări
Imaginea articolului Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa se întâlneşte joi cu ministrul român al Apărării

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Philip M. Breedlove (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Joi, 30 ianuarie, Generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), se va întâlni la sediul MApN cu ministrul apărării naţionale, Mircea Duşă. Temele pe agenda oficială cuprind subiecte referitoare la contribuţia României la operaţiile Alianţei, în mod special ISAF şi viitoarea misiune Resolute Support din Afganistan, proiectele Smart Defence din care România face parte, precum şi planul de implementare a iniţiativei NATO Connected Forces Initiative", informează MApN.

La finalul întrevederilor, cei doi oficiali vor susţine declaraţii de presă comune la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) exercită comanda Comandamentului Aliat pentru Operaţii, unul din cele două comandamente strategice ale NATO, responsabil cu conducerea tuturor operaţiilor militare ale Alianţei.

SACEUR este un militar al armatei SUA cu grad de general sau similar acestuia. SACEUR exercită comanda de la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE) cu sediul la Mons, Belgia. El este, totodată, şi comandantul Forţelor Americane dislocate în Europa (EUCOM).

SACEUR este numit de către preşedintele Statelor Unite ale Americii, iar numirea acestuia este aprobată de către Consiliul Nord-Atlantic. Din mai 2013, funcţia este îndeplinită de generalul Philip M. Breedlove, pilot de vânătoare cu peste 3500 ore de zbor la activ, majoritatea pe avionul F-16.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici