Comisarul Poliţiei de Frontieră Vaslui reţinut pentru contrabandă, anchetat disciplinar

Comisarul Poliţiei de Frontieră Vaslui, reţinut la sfârşitul săptămânii trecute de procurorii DIICOT pentru contrabandă cu ţigări, este anchetat disciplinar pe linie de serviciu, fiind pus la dispoziţia şefului instituţiei până la pronunţarea instanţei de judecată.

385 afișări
Imaginea articolului Comisarul Poliţiei de Frontieră Vaslui reţinut pentru contrabandă, anchetat disciplinar

Comisarul Poliţiei de Frontieră Vaslui reţinut pentru contrabandă, anchetat disciplinar (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui a declanşat o anchetă disciplinară internă ce îl vizează pe comisarul reţinut la sfârşitul săptămânii trecute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţii de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru contrabandă cu ţigări.

Ofiţer specialist în cadrul Compartimentului pentru supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat, Florinel Iulian Olaru a fost deja pus la dispoziţia şefului IJPF Vaslui, până la definitivarea dosarului în care este judecat.

"Ofiţerul are calitatea de inculpat în dosarul penal înregistrat la Tribunalul Galaţi astfel încât, în baza unui ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor, este pus la dispoziţia şefului IJPF Vaslui şi execută doar acele sarcini trasate de conducerea instituţiei. În cazul în care va fi acceptat recursul procurorilor DIICOT şi va fi arestat preventiv, comisarul în cauză va fi suspendat din funcţie. În plus, vor fi puse în aplicare şi acele măsuri complementare dispuse de instanţa de judecată, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul poliţiştilor de frontieră din Albiţa, arestaţi în primăvara acestui an", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui, Irina Mirică.

Comisarul Florinel Iulian Olaru a fost reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, alături de alte şase persoane, după ce, potrivit procurorilor DIICOT, aderase la un grup infracţional specializat în contrabandă cu ţigări din Republica Moldova. Anchetatorii arată în rechizitoriu că, în perioada mai 2010 - octombrie 2011, membrii grupului infracţional organizat au introdus în mod ilegal pe teritoriul României însemnate cantităţi de ţigări, însă prin alte puncte decât cele destinate controlului vamal.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, a fost evaluat de procurorii DIICOT la aproximativ 1,4 milioane lei.

Comisarul Florinel Iulian Olaru se află acum în libertate, urmând ca magistraţii Curţii de Apel Galaţi să judece recursul formulat de procurorii DIICOT la decizia Tribunalului Galaţi de judecare a ofiţerului IJPF Vaslui în stare de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici