Comisia de muncă a Camerei a eliminat poliţia concediilor medicale din proiectul de lege

Prevederea din OUG 36/2010 care permitea verificarea cu poliţişti a prezenţei la domiciliu a persoanelor aflate în concediu medical a fost aliminată de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.

137 afișări
Imaginea articolului Comisia de muncă a Camerei a eliminat poliţia concediilor medicale din proiectul de lege

Comisia de muncă a Camerei a eliminat poliţia concediilor medicale din proiectul de lege (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a dezbătut, marţi, proiectul de Lege emis de Guvern privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 36 din 2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 158 din 2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Ordonanţa prevedea ca verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi în incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată să se efectueze de către plătitorii de indemnizaţii, însoţiţi, dacă este cazul, de un reprezentant al poliţiei, avându-se în vedere programul individual de recuperare recomandat de către medicul specialist.

"Această prevedere a fost exclusă din textul proiectului de lege, cu votul tuturor parlamentarilor, membri ai comisiei", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele acestei comisii, liberalul Victor Paul Dobre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici