Comisia de muncă a refuzat participarea Monei Pivniceru la dezbaterile privind legea pensiilor

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, nu a putut participa, marţi, la şedinţa Comisiei de muncă din Senat, în cadrul căreia se dezbate legea unică a pensiilor, în prezenţa ministrului Mihai Şeitan, pe motiv că această instituţie nu a făcut o cerere scrisă.

24 afișări
Imaginea articolului Comisia de muncă a refuzat participarea Monei Pivniceru la dezbaterile privind legea pensiilor

Comisia de muncă a refuzat participarea Monei Pivniceru la dezbaterile privind legea pensiilor (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Mona Pivniceru i-a solicitat ministrului Mihai Şeitan să ia în calcul participarea sa la dezbaterile din cadrul comisiei, acesta transmiţându-i că decizia senatorilor din comisie este suverană.

Preşedintele comisiei, democrat-liberalul Cristian Rădulescu, a declarat că Regulamentul Senatului este strict în privinţa participării la şedinţele comisiilor, astfel că Asociaţia Magistraţilor din România trebuia să facă o cerere scrisă în care să solicite o întrevedere cu membrii Comisiei de muncă.

"Vă adresez acum această cerere", a răspuns Pivniceru, cerând un vot în comisie, în condiţiile în care discuţiile privind legea unică a pensiilor influenţează şi magistraţii din România.

Cererea reprezentantei Asociaţiei Magistraţilor nu a fost admisă, astfel că aceasta a trebuit să părăsească sala Comisiei de muncă din Senat.

Mona Pivniceru a declarat că pensionarea face parte din cariera magistraţilor, astfel că asociaţia pe care o reprezintă este interesată de dezbaterile pe această temă. Ea a arătat că, potrivit reglementărilor legale, magistraţii nu au sindicat, dreptul la muncă le este îngrădit, în sensul că nu au niciun fel de iniţiativă economică, timpul de lucru este nelimitat, iar îngrădirile privesc şi membrii familiei. Potrivit acesteia, cumulul de îngrădiri era compensat prin pensia inclusă în cariera magistratului.

Mona Pivniceru a declarat că noua lege a pensiilor înseamnă "o manieră deghizată" de a reduce pensiile tuturor.

Ea a anunţat că va depune o cerere în numele Asociaţiei Magistraţilor pentru a avea o discuţie cu membrii Comisiei de muncă din Senat, arătând că ar fi important de ştiut dacă se cunosc prevederile internaţionale în acest domeniu al pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici