Comisia Europeană anunţă că pentru podul peste Dunăre de la Brăila au fost alocate 363.3 milioane de euro

Comisia Europeană a anunţat că Fondul European de Dezvoltare Regională investeşte 363,3 milioane de euro pentru construirea podului peste Dunăre în Brăila. Proiectul include şi drumuri de legătură pentru a îmbunătăţi conexiunile de transport dinspre Marea Neagră spre nord-estul României.

905 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană anunţă că pentru podul peste Dunăre de la Brăila au fost alocate 363.3 milioane de euro

CE: 363,3 milioane de euro au fost alocate din fonduri europene pentru podul peste Dunăre la Brăila

Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri privind extinderea şi politica regională, a declarat: „Acest proiect finanţat de UE va îmbunătăţi în mod clar calitatea vieţii în regiune, prin trasee rutiere mai scurte şi mai sigure. Prin conexiuni mai simple către Moldova şi către Ucraina, proiectul de coeziune va contribui şi la intensificarea relaţiilor UE cu vecinii săi”.

Comisia transmite că proiectul, care face parte din reţeaua transeuropeană de transport, va îmbunătăţi legătura dintre nordul ţării, oraşul Tulcea, Delta Dunării şi portul Constanţa din sud.

În prezent, conexiunea se poate face numai prin podul Giurgeni-Vadul Oii (aflat la 88 km la sud de Brăila) sau cu feribotul de la Brăila şi Galaţi.

De obicei, traversarea cu feribotul este închisă iarna şi primăvara, din cauza îngheţului, a ceţii sau a furtunilor.

"Noul pod va oferi o alternativă mai rapidă, durata traseului scăzând cu aproximativ 50 de minute", conform sursei citate.

Drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km.

Proiectul este planificat a fi finalizat la 31 decembrie 2023.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici