Comisia Roşia Montană: Pentru exploatarea altor elemente decât aur, argint e necesară o nouă licenţă

Comisia Roşia Montană a adoptat, joi, un amendament la proiectul de lege transmis de către Guvern prin care se prevede că titularul unei licenţe de exploatare a aurului şi argintului nu poate exploata alte elemente în afară de acestea decât după obţinerea unei noi licenţe.

370 afișări
Imaginea articolului Comisia Roşia Montană: Pentru exploatarea altor elemente decât aur, argint e necesară o nouă licenţă

Comisia Roşia Montană: Pentru exploatarea altor elemente decât aur, argint e necesară o nouă licenţă (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"În situaţia în care cantităţile de minereu conţin elemente chimice altele decât aur şi argint şi se justifică exploatarea acestora pentru scopuri comerciale, titularul licenţei de exploatare a minereurilor auro-argintifere din cadrul proiectelor miniere de interes public deosebit nu poate proceda la exploatarea respectivului minereu decât după obţinerea, în condiţiile legii, a unei noi licenţe sau a unui nou permis în acest sens", se prevede în proiectul de lege amendat de către Comisia pentru Roşia Montană.

Întrebat dacă RMGC va avea nevoie, în condiţiile acestei modificări a proiectului, de o nouă licenţă, preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a precizat că RMGC are licenţă pentru exploatarea aurului şi argintului, având nevoie de o n ouă licenţă doar în cazul altor elemente.

"Au nevoie de obţinerea unei noi licenţe pentru alte elemente. Au licenţă pe aur şi argint", a spus Vâlcov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici