Comisiile parlamentare au respins majorarea bugetelor Ministerului Justiţiei şi MApN

Parlamentarii din Comisiile de buget-finanţe au respins, vineri, două amendamente ale PNL la bugetul de stat, care vizau majorarea la 2% din PIB a bugetului MApN şi, respectiv, la 1% din PIB a bugetului Ministerului Justiţiei pe anul 2010.

16 afișări
Imaginea articolului Comisiile parlamentare au respins majorarea bugetelor Ministerului Justiţiei şi MApN

Comisiile parlamentare au respins majorarea bugetelor Ministerului Justiţiei şi MApN (Imagine din arhivă; Mediafax Foto)

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat că nu este de acord cu aceste majorări pentru că nu are de unde să dea aceşti bani.

Vlădescu a mai spus că pentru MApN s-au repartizat 1,3% din PIB, arătând că dacă se va lua o decizie politică privind înzestrarea armatei acest lucru se face în mai mulţi ani. "Un program de înzestrare a armatei este un program care durează ani de zile din momentul deciziei până în cel al implementării", a explicat Vlădescu.

Parlamentarii au respins amendamentului liberalilor, cu 15 voturi "pentru", 21 de voturi "împotrivă" şi 2 abţineri.

Şi amendamentul privind majorarea la 1% din PIB a bugetului pentru Ministerul Justiţiei a fost respins, cu 17 de voturi "pentru", 21 de voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici