- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.11.2012, 15:19)
- Roxana Alexe , Valentin Anghel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Complex de servicii sociale pentru copii, deschis în Capitală de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului
Complexul de servicii sociale "Casa cu pitici", care include o creşă cu 75 de locuri, o cantină socială pentru 180 de copii din familii defavorizate şi afterschool pentru 20 de copii între 7 şi 14 ani a fost deschis marţi în Capitală, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului.
Urmărește
334 afișări
Complex de servicii sociale pentru copii, deschis în Capitală de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
Amenajat într-o clădire ridicată în 1847, complexul este situat în sectorul 4 al Capitalei, în zona istorică protejată Gramont.
Potrivit primarului general Sorin Oprescu, înainte de reabilitarea clădirii, la adresa respectivă se afla o casă părăsită, insalubră, unde "gunoaiele ajungeau până la etajul unu". La reconstrucţia imobilului, au fost păstrate elementele definitorii arhitecturale ale epocii respective.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Preşedintele sud-coreean Yoon renunţă la legea marţială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii
-
TikTok a recunoscut că a eliminat o campanie de influenţare a votului în favoarea lui Călin Georgescu, însă abia pe 29 noiembrie
-
Preşedintele sud-coreean Yoon renunţă la legea marţială
-
Ciolacu, după întâlnirea cu Lasconi: drumul european al ţării noastre trebuie să continue doar apărând mult mai hotărât valorile tradiţionale
"Dumneavoastră nu puteţi să vă închipuiţi ce a fost aici şi cum arătau lucrurile înainte, decât uitându-vă la poze care sigur că spun, dar nu spun totul. Am reuşit să aducem un pic de mulţumire în vremurile acestea pentru părinţi. Avem o creşă, un afterschool, dar mai importantă este cantina, unde pot mânca 180 de copii ", a mai spus primarul general Sorin Oprescu, la evenimentul de inaugurarea a complexului.
Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), Cosmina Simean, complexul cuprinde trei tipuri distincte de servicii sociale, respectiv un centru de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii cu vârste până la 3 ani, destinat celor ale căror mame doresc să se întoarcă la serviciu înainte de expirarea perioadei legale de creştere a copilului, o cantină socială destinată exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, care pot servi zilnic o masă caldă la ora 12.30, 13.30 sau 14.30, şi un centru de zi pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, unde aceştia îşi pot efectua temele sub supravegherea personalului specializat.
Dintre cele 75 de locuri ale creşei, 60 sunt cu program normal, respectiv între orele 7.00 şi 18.00, iar restul de 15 au program redus, între 7.00 şi 12.00.
Cantina deţine un spaţiu de aşteptare pentru părinţi, iar copiii sunt admişi pe baza certificatului de naştere, a carnetului de elev (unde este cazul) şi a unei cereri din partea reprezentanţilor legali.
Centrul de zi este destinat unui număr de 20 de copii defavorizaţi ai căror părinţi nu au timp sau cunoştinţe suficiente pentru a-i ajuta la teme, care nu sunt înscrişi într-un alt tip de program afterschool şi care îşi vor face temele alături de personal specializat şi voluntari, fiind supravegheaţi până la ora 17.00.
"Ar mai fi nevoie de 2.500 de locuri de creşă pentru Bucureşti. În momentul acesta, sunt terminate nouă creşe, mai sunt încă patru de finalizat şi deja avem avem pregătite şi alte proiecte pentru perioada 2014-2018", a mai spus, cu acelaşi prilej, Sorin Oprescu.
Complexul de servicii sociale "Casa cu pitici" a fost amenajat în cadrul unui proiect cu fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de peste 16,4 milioane lei, din care 14,3 milioane lei sunt nerambursabili, iar restul este cofinanţare asigurată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Potrivit directorului DGASMB, centrul de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii cu vârste de până la 3 ani este cel de-al nouălea deschis în cadrul proiectului "Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine", care a fost început în 2010 şi cuprinde un număr de 13 centre ce vor fi finalizate până la sfârşitul lunii februarie 2013.
În cele nouă creşe deja finalizate (cinci în sectorul 3, una în sectorul 4, două în sectorul 5 şi una în sectorul 6), există 530 de locuri pentru copii. La finalul programului, cele 13 creşe vor avea o capacitate totală de 780 de locuri.
Citește pe alephnews.ro: Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prigoană s-a răzbunat crunt înainte de a muri! Ce lovitură decisivă i-a dat șoferului care i-a 'furat' firma
CANCAN.RO
Adevăratul motiv pentru care Prințesa Diana nu suporta Crăciunul. Evenimentul care a marcat-o pe vremea când era doar o copilă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe