Comună bistriţeană lovită de tornadă! Acoperişuri luate pe sus şi copaci smulşi din rădăcină - VIDEO

O furtună puternică a lovit, miercuri seară, comuna bistriţeană Silivaşu de Câmpie, vântul care a suflat cu putere luând pe sus acoperişurile unor case, rupând stâlpii de la reţeaua electrică şi sumlgând din rădăcini copaci.

170 afișări
Imaginea articolului Comună bistriţeană lovită de tornadă! Acoperişuri luate pe sus şi copaci smulşi din rădăcină - VIDEO

Comună bistriţeană lovită de tornadă! Acoperişuri luate pe sus şi copaci smulşi din rădăcină (Imagine arhivă: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Primarul comunei Silivaşu de Câmpie, Ioan Sabău, a declarat că furtuna s-a manifestat ca o tornadă: a smuls copaci din rădăcină, a rupt patru stâlpi de la reţeaua de energie electrică, iar satul a rămas în beznă, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, două case în care locuiau patru persoane au rămas în totalitate fără acoperiş, iar alte trei, în care locuiesc în total 12 persoane, au acoperişurile distruse parţial.

Conform sursei citate, furtuna puternică a mai distrus un saivan de oi, 15 anexe gospodăreşti şi a scos din rădăcini mai mulţi copaci.

ISU nu a fost solicitat să trimită echipaje de intervenţie la Silivaşu de Câmpie. La faţa locului au ajuns, în schimb, două echipe ale Electrica, muncitorii lucrând la refacerea liniei distruse.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici