Concertul de Anul Nou de la Viena, boicotat de cancelarul Austriei

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că nu intenţionează să asiste la tradiţionalul concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena.

31532 afișări
Imaginea articolului Concertul de Anul Nou de la Viena, boicotat de cancelarul Austriei

Concertul de Anul Nou de la Viena, boicotat de cancelarul Austriei

Evenimentul va începe sâmbătă, 1 ianuarie 2022, de la ora 12.15, şi va fi transmis în România de TVR. Concertul se va vedea în peste 90 de ţări şi se estimează că va avea peste 90 de milioane de privitori.

"Într-o situaţie dificilă din cauza pandemiei care ne solicită mult pe toţi, aş considera o vizită ca un semnal greşit", a scris Nehammer pe Facebook încă de joi, precizând că va urmări concertul la televizor.

Deşi la concert va asista mai puţin public, dirijorul-vedetă Daniel Barenboim a afirmat că este fericit că sala nu va fi goală. El a dorit să reamintească importanţa muzicii: "Sper să îi inspire pe unii din politicienii din întreaga lume să se gândească la importanţa nevoii spirituale de muzică a populaţiei". Maestrul în vârstă de 79 de ani a mai dirijat orchestra Filarmonicii vieneze în 2009 şi 2014. 

Număr limitat de spectatori

Numărul de spectatori a fost limitat în ultimul moment la 1000, deci 700 de posesori de bilete nu vor putea asista la concert. Lor li s-au rezervat locuri la evenimentul similar de anul viitor.

Numai cei vaccinaţi împotriva coronavirusului şi cu o doză de rapel vor putea lua loc în sală. Deoarece mulţi oaspeţi din Germania şi Elveţia încă nu au primit a treia doză, reducerea numărului de spectatori a fost cea mai bună soluţie, a declarat Daniel Froschauer, membru al consiliului Filarmonicii.

"Suntem norocoşi că putem face asta cu 1000 de oameni, deoarece muzica trebuie savurată în direct", a spus Barenboim, insistând şi asupra nevoii de a se face mai mult pentru educaţia muzicală a copiilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici