Concluziile anchetei în cazul atacului armat de la coaforul Perla: Permisul de port armă al lui Vlădan, obţinut uşor. Din dosar lipseau avizul psihologic şi cazierul judiciar

Permisul de armă al lui Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la coaforul din zona Dorobanţi, a fost obţinut uşor, dosarul acestuia fiind incomplet, astfel că va fi sesizat Parchetul cu privire la neglijenţă în serviciu în cazul ofiţerilor implicaţi, a declarat, miercuri, şeful Poliţiei Române.

1134 afișări
Imaginea articolului Concluziile anchetei în cazul atacului armat de la coaforul Perla: Permisul de port armă al lui Vlădan, obţinut uşor. Din dosar lipseau avizul psihologic şi cazierul judiciar

Concluziile anchetei în cazul atacului armat de la coaforul Perla: Permisul de port armă al lui Vlădan, obţinut uşor. Din dosar lipseau avizul psihologic şi cazierul judiciar (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Liviu Popa a precizat, răspunzând unei întrebări, că din dosarul depus de Gheorghe Vlădan în vederea obţinerii permisului de port-armă lipseau avizul psihologic, cazierul judiciar şi fişa de cunoaştere a celui care a cerut autorizaţie de deţinere de armament letal.

Şeful Poliţiei Române a mai spus că ofiţerii implicaţii în eliberarea permisului de port-armă pentru Gheorghe Vlădan sunt suspectaţi de neglijenţă în seriviciu, urmând să fie sesizat Parchetul în cazul acestora.

Potrivit fişei 721 din 25 noiembrie 2011, depusă la dosarul lui Gheorghe Vlădan privind obţinerea permisului de port-armă, există o adeverinţă medicală eliberată de Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament "N. Kretzulescu".

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că la momentul eliberării acelei adeverinţe medicale, pentru un poliţist în activitate nu era necesară fişa de cazier.

Documentaţia din dosarul lui Gheorghe Vlădan în vederea obţinerii permisului de port-armă a fost semnat de chestorul Nicolae Marinescu, adjunct al şefului Poliţiei Capitalei, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Diana Sarca.

Diana Sarca a spus că Gheorghe Vlădan avea din punct de vedere legal toată documentaţia pentru permisul de port-armă, în iunie 2010.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a precizat că Gheorghe Vlădan avea avizul psihologic pentru obţinerea permisului de port-armă şi trecuse şi prin evaluarea psihologică anuală, el fiind angajat militar al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Sarca a mai spus că documentaţia în vederea obţinerii de către Vlădan a permisului de port-armă a fost semnată de Nicolae Marinescu, care atunci era locţiitorul şefului Poliţiei Capitalei din acea perioadă, Lucian Guran.

Diana Sarca a adăugat că legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor s-a schimbat de atunci, în sensul că noua lege nu face diferenţa între armele letale şi cele neletale, iar pentru viză este nevoie de o reevaluare psihologică.

Potrivit noii legislaţii, dosarul celui care solicită permis de port-armă conţine şi o fişă medicală complexă, a precizat Diana Sarca.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a dispus, marţi dimineaţă, verificări privind modul de soluţionare a plângerilor depuse împotriva agentului Gheorghe Vlădan, precum şi a modului în care acesta a obţinut autorizaţia pentru armă, cu care a deschis focul în coaforul din Dorobanţi.

Verificările au vizat modul în care au fost soluţionate plângerile depuse la Poliţie împotriva agentului Gheorghe Vlădan, precum şi modul în care agentul a obţinut autorizaţia pentru deţinere de armă. Totodată, au fost făcute verificări privind atribuţiile serviciului care autorizează deţinerea de arme.

Autorul atacului armat de la un salon de cosmetică din Dorobanţi, Gheorghe Vlădan, a fost arestat preventiv marţi seară, pe o perioadă 29 de zile, pentru omor calificat şi deosebit de grav şi de tentativă la această faptă.

Acesta a tras 11 gloanţe cu un pistol Glock de nouă milimetri cu încărcător de 19, ucigând-o pe soţia sa şi pe casiera de la coafor şi rănind alte şase persoane.

Poliţistul Gheorghe Vlădan lucra ca şofer la Centrul medical de diagnostic şi tratament Dr. N. Kretzulescu - Policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, anterior el fiind angajat ca şofer la MAI.

În 1 martie, Florina Vlădan l-a reclamat pe soţul său la Secţia 14 Poliţie, pentru comportament agresiv.

Anterior, Gheorghe Vlădan a fost reclamat de câteva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un bărbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atentă a cazului.

Gheorghe Vlădan se afla în proces de divorţ cu soţia sa, Florina, iar primul termen de judecată trebuia să aibă loc miercuri, 7 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici