CONFERINŢA MEDIAFAX - Care sunt obiectivele preşedintelui CNAS, Cristian Buşoi

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform" că are două obiective clare în acest mandat: îmbunătăţirea modului de a comunica public cu asiguraţii dar şi cu mediul politic şi eficientizarea cheltuirii banilor şi eliminarea metodelor de fraudare.

253 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Care sunt obiectivele preşedintelui CNAS, Cristian Buşoi

CONFERINŢA MEDIAFAX - Care sunt obiectivele preşedintelui CNAS, Cristian Buşoi (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Buşoi a spus, joi, că. dacă ar fi să-şi stabilească două obiective clare generale pentru acest an, unul ar fi o creştere serioasă a transparentizării şi a felului de a comunica public a casei cu asiguraţii, cetăţenii României, opinia publică, dar şi mediul politic, guvernamental şi mass-media.

"Sunt foarte multe lucruri pozitive care se întâmplă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care trebuie comunicate, explicate. Trebuie ca în scurt timp să schimbăm imaginea că acolo este o zonă gri cu multe interese. Există multe chestiuni care trebuie schimbate, îmbunătăţite, dar o comunicare mai activă este absolut necesară. Este un obiectiv prioritar pe care mi-l asum", a afirmat Buşoi.

El a adăugat că al doilea obiectiv al său ar fi eficientizarea banului public din sistemul de asigurări de sănătate şi eliminarea metodelor de fraudare din acest domeniu, arătând că informatizarea este esenţială în acest scop şi că marile proiecte de informatizare vor fi accelerate.

Buşoi a mai spus că CNAS este "într-un proces activ de reflecţie împreună cu Ministerul Sănătăţii a modificărilor la contractul cadru, principalul instrument al Casei, în care sunt stabilite regulile de cheltuire a banului din asigurările de sănătate".

"Cred că trebuie să reflectăm cum putem întări prin măsuri în contractul cadru rolul medicilor de familie de a degreva spitalele de acele cazuri care se pot rezolva cu succes la nivelul medicinei primare", a mai spus Buşoi, adăugând că trebuie găsite măsurile active de a-i încuraja pe medicii de familie.

El a mai arătat că trebuie găsite modalităţile de eficientizare a activităţii spitalelor astfel încât accentul să fie mutat mai mult pe a stabili diagnostice, de a rezolva problema şi mai puţin de a interna toate acele cazuri care pot fi tratate ambulatoriu şi mai puţin internările lungi, "care dau bine la raportări şi la realizarea bugetelor".

Buşoi a arătat că strategia şi obiectivele casei pe acest an şi pe mandatul până în 2016 vor fi supuse aprobării Consiliului de administraţie şi că în acest moment se află în faza de a evalua foarte rapid situaţia pe care a primit-o la preluarea mandatului, stadiul principalelor proiecte.

"Este perioada în care se aşează echipa, echipa de consilieri, de directori generali, vicepreşedintele Casei care va fi ales săptămâna viitoare. O mică parte din directori vor fi oameni noi, nu noi în sistemul sanitar, ci în aceste funcţii", a adăugat Cristian Buşoi.

Conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform", aflată la ediţia a V-a, este organizată în Bucureşti de agenţia de presă MEDIAFAX, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. Evenimentul reuneşte aproximativ 250 de participanţi - reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici