Video CONFERINŢA MEDIAFAX: Tănăsescu - Aşteptăm apariţia normelor, să vedem dacă înnoirea sistemului medical este o realitate - VIDEO

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu, a declarat, marţi, că se aşteaptă apariţia normelor metodologice ale pachetului de servicii medicale de bază, pentru a se vedea dacă înnoirea sistemului medical este o realitate sau va rămâne doar un deziderat pe hârtie.

188 afișări

"Aşteptăm apariţia normelor, pentru a vedea dacă într-adevăr pachetul de bază şi ideea de înnoire a abordării sistemului medical este o realitate sau va rămâne doar un deziderat pe hârtie. Vrem să vedem cum se poate reduce birocraţia şi, imediat ce vom avea normele, vom lua legătura cu colegii, pentru a face lucrurile funcţionale pentru noi toţi", a spus dr. Tănăsescu, la conferinţa Mediafax organizată la iniţiativa Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie.

În ceea ce priveşte dosarul electronic, medicul Rodica Tănăsescu a precizat că este vorba de un proiect al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate "care se vrea a fi în folosul pacienţilor", însă, în prezent, există întrebări legate de "facilitatea utilizării acestuia, dar şi de utilitatea reală a sa".

"Majoritatea avantajelor prezentate ca aparţinând dosarului electronic se puteau realiza şi în absenţa acestuia, prin utilizarea Sistemului Informatic Integrat, pentru că acesta nu are numai date administrative, ci şi alt fel de date", a mai spus preşedintele SNMF.

Rodica Tănăsescu a participat, marţi, la conferinţa organizată de agenţia Mediafax, la iniţiativa SNMF, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, sărbătorită în fiecare an în 19 mai.

În cadrul conferinţei, au fost abordate mai multe subiecte care privesc problematicile medicilor de familie, cum ar fi soluţii pentru eficientizarea relaţiei instituţiilor publice din domeniul sanitar cu medicul de familie şi strategiile guvernamentale privind activitatea medicului de familie.

Guvernul a aprobat, în 13 mai, pachetele de servicii medicale, de bază şi minimal, şi Contractul cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru 2014-2015. În scopul prevenirii îmbolnăvirilor, noul pachet de bază, care intră în vigoare la 1 iunie, prevede vizite periodice la medicul de familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici