CONFERINŢĂ ZF - Iuga, PwC: Universităţile nu formează angajaţii de care avem nevoie

La o populaţie de aproape 20 de milioane de locuitori, într-o economie care are 4,2 milioane de angajaţi, nevoia de resurse umane bine calificate a devenit una din cele mai mari preocupări ale angajatorilor, care se confruntă cu mari probleme în recrutarea tinerilor, a spus Vasile Iuga, Country Managing Partner în cadrul PwC Romania.

420 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ ZF - Iuga, PwC: Universităţile nu formează angajaţii de care avem nevoie

CONFERINŢĂ ZF - Iuga, PwC: Universităţile nu formează angajaţii de care avem nevoie (Imagine: Shutterstock)

"Ce ne vine din universităţi nu este ceea ce ne trebuie în companie, o firmă ca a noastră îi testează, de regulă, la chestiuni de specialitate. Ei bine, noi am ajuns să îi testăm şi la limba română, pentru că ceea ce iese din învăţământ a scăzut în calitate. O parte dintre ei pleacă in strainatate, eu cand merg al Belgrad ma intalnesc în mod regulat cu 40-50 de manageri români care sunt în multinaţionale", a spus Iuga la conferinţa "CEO Survey - Perspective economice şi tendinţe pe piaţa forţei de muncă din România în 2012", organizată de Ziarul Financiar şi PwC.

Citeşte mai multe despre formarea angajaţilor în cadrul universităţilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici