Conflictul soţilor Columbeanu a ajuns în Parlament. Irinel şi Monica vor fi audiaţi la Comisia pentru drepturile Omului din Camera Deputaţilor

Comisia pentru drepturile omului s-a autosesizat în legătură cu situaţia copilului Monicăi şi al lui Irinel Columbeanu şi urmează să-i invite, săptămâna viitoare, la audieri pe reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Ilfov, a precizat, joi, vicepreşedintele comisiei Marius Dugulescu.

2234 afișări
Imaginea articolului Conflictul soţilor Columbeanu a ajuns în Parlament. Irinel şi Monica vor fi audiaţi la Comisia pentru drepturile Omului din Camera Deputaţilor

Conflictul soţilor Columbeanu a ajuns în Parlament. Irinel şi Monica vor fi audiaţi la Comisia pentru drepturile Omului din Camera Deputaţilor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Dugulescu a afirmat că la audierile care urmează să aibă loc marţi, la ora 14,00, vor fi chemaţi şi reprezentanţi ai direcţiei generale pentru protecţia copilului din Ministerul Muncii, precum şi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bihor în legătură cu un caz din acest judeţ.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, Adrian Dumitrescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că specialiştii au constatat că nu sunt întrunite condiţiile pentru decăderea Monicăi Columbeanu din drepturile părinteşti.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov a finalizat raportul privind evaluarea Irinei Columbeanu, care a urmărit să stabilească relaţia acesteia cu mama sa.

"Ancheta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului arată că nu sunt întrunite condiţiile pentru decăderea din drepturile părinteşti a doamnei Monica Columbeanu", a spus Adrian Dumitrescu.

Irinel Columbeanu a cerut decăderea din drepturile părinteşti a Monicăi pe motiv că şi-ar fi agresat fiica.

În 3 mai, omul de afaceri Irinel Columbeanu a sesizat DGASPC Ilfov, susţinând că din 29 aprilie nu mai ştie nimic despre Irina, care nu a mai fost la grădiniţă şi nici nu a mai fost văzută.

Directorul DGASPC Ilfov preciza atunci că sesizarea făcută de Irinel Columbeanu a fost trimisă către DGASPC Sector 5, pentru că acolo locuieşte acum minora, urmând ca specialiştii să înceapă verificările.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 4 aprilie, ca Irina să fie încredinţată temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admiţând astfel recursul acesteia faţă de decizia Judecătoriei Buftea, care dăduse fetiţa în grija tatălui, până la soluţia finală privind divorţul.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, astfel, recursul Monicăi Columbeanu faţă de decizia prin care Judecătoria Buftea a încredinţat fetiţa lui Irinel Columbeanu, până la decizia finală privind divorul.

Irinel Columbeanu trebuie să îi plătească Monicăi 2.000 de lei lunar pentru îngrijirea fetiţei.

Monica Columbeanu a fost de mai multe ori la casa din comuna ilfoveană Izvorani a soţului ei pentru a o lua pe Irina, însă nu a putut vorbi cu Irinel Columbeanu şi nu a fost niciodată primită pe proprietatea acestuia. În 15 aprilie, Monica Columbeanu a reuşit să ia copilul de la reşedinţa soţului ei, după ce a venit însoţită de un executor judecătoresc, avocaţi şi poliţie pentru a-şi lua fetiţa, în urma deciziei instanţei de a-i încredinţa minora până la soluţionarea procesului de divorţ.

Procesul de divorţ al soţilor Columbeanu este judecat de o instanţă a Judecătoriei Buftea, următorul termen fiind stabilit pentru 9 mai.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a venit, miercuri, la Palatul Victoria,pentru a depune la Registratura Guvernului un document prin care solicită ajutorul premierului Emil Boc în cazul fiicei sale, Irina.

Guvernul îi va transmite lui Irinel Columbeanu în termenul legal un răspuns la problema sesizată premierului Emil Boc, conform procedurii aplicate în cazul tuturor cetăţenilor, a declarat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici