Confuzie a două cadavre la morga din Botoşani

Două bătrâne decedate vineri au fost confundate la morga Spitalului Judeţean Botoşani, una dintre ele fiind dată familiei celeilalte, greşeala fiind descoperită luni, după două zile, când familia celuilalt mort a venit să-şi ia ruda decedată.

21 afișări
Imaginea articolului Confuzie a două cadavre la morga din Botoşani

Confuzie a două cadavre la morga din Botoşani

Cele două femeie, în vârstă de peste 70 de ani, au decedat vineri, una în cursul dimineţii şi cealaltă seara. Potrivit procedurii, decedaţii nu pot fi restituiţi familiilor decât după 24 de ore de la constatarea morţii. Familia primei decedate a mers sâmbătă şi a luat cadavrul, căruia deja i se făcuse autopsia, fusese îmbălsămat, îmbrăcat şi pus în sicriu.

Luni dimineaţă însă, când familia celeilalte decedate, Aurica Ambrozie, a venit la morgă, a constatat că mortul nu e al lor. Atunci s-a descoperit greşeala şi a fost adus înapoi la morgă celălalt mort de la Răchiţi, o localitate învecinată municipiului Botoşani.

"În loc s-o plâng eu, au plâns-o alţii", a declarat ginerele Auricăi Ambrozie arătând că soacra sa urma să fie înmormântată de o familie străină.

"Astăzi am venit la prima oră şi am găsit mortul altcuiva. Cine a greşit să plătească", a declarat şi fiica acesteia.

Directorul Spitalului Judeţean Botoşani, Doru Muntianu, a declarat că va deschide o anchetă administrativă în acest caz, însă nu-şi explică de ce rudele nu au sesizat încurcătura.

Familia din Răchiţi spune că nimeni nu şi-a dat seama de încurcătură pentru că cele două decedate semănau fizic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici