Conjuncţia dintre Venus şi Jupiter. Planetele par că se ating pe cer

  • Planetele Venus şi Jupiter se află la milioane de kilometri distanţă, dar văzute de pe Pământ par că se ciocnesc.
  • Este vorba despre o conjuncţie planetară care are loc anual, dar care anul acesta este mai spectaculoasă.
362 afișări
Imaginea articolului Conjuncţia dintre Venus şi Jupiter. Planetele par că se ating pe cer

FOTO Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Sâmbătă, Venus şi Jupiter pare să fie mult mai aproape decât de obicei. Dacă cerul este senin, evenimentul poate fi văzut cu ochiul liber sau cu un binoclu. În zilele următoare, cele două planete vor merge pe drumuri separate şi se vor îndepărta. Un spectacol asemănător va mai avea loc tocmai în anul 2039.

O conjuncţie este atunci când două planete, văzute de pe Pământ, par că se apropie sau că se ating pe cer.

Orbita reală a planetelor se află la o distanţă de aproximativ 430 de milioane de mile, dar alinierea lor aparentă văzută de pe Pământ dă iluzia că se ating.

Momentul de maximă vizibilitate a fost sâmbătă, dar va fi evenimentul va continua şi în zilele următoare, pe măsură ce planetele se vor îndepărta încet.

Cel mai bine de admirat este înainte de răsăritul soarelui, privind spre est, spun specialiştii.

Planetele se vor afla jos pe cer, aproape de orizont, iar dealurile şi clădirile vor bloca vederea. Cei care vor să vadă conjuncţia trebuie să meargă pe un loc înalt şi să caute două pete orbitoare şi strălucitoare, foarte apropiate una de cealaltă.

Conjuncţia poate fi văzută din ambele emisfere ale Pământului, în momente diferite ale zilei şi ale nopţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici